In een artikel van BN DeStem is het verhaal van Nicoline en Bert te lezen. Ze hebben elkaar leren kennen via Klup en dit is uitgegroeid tot een (prille) relatie. Nu zijn ze voor een minder fijn iets komen te staan, de Haringvlietbrug tussen hun woonplaatsen in is afgesloten en hierdoor is de reistijd van drie kwartier naar een dikke twee uur gegaan. Je leest hier hun verhaal!

Nicoline en Bert

Als Nicoline van der Velden vanuit De Lier naar haar lief in het Brabantse Dinteloord rijdt, is ze normaal gesproken in drie kwartier op zijn boerderij. Nu doet ze er dik twee uur over. ,,Die brug stelt onze relatie op de proef”, kijkt ze vragend naar Bert, die haar snel gerust stelt. ,,Ik vertrouw erop dat we deze maanden weten te overbruggen. Maar leuk is anders.”

Ze zitten in de fase waarin ze elkaar steeds beter leren kennen, maar hebben allebei ook nog een eigen leven. Dat van Nicoline is in het Westland en dat van Bert op de bijna twee eeuwen oude Mariahoeve in de polders van Dinteloord. Nicoline hoeft dan wel niet voor haar werk de rivieren over, maar wel om samen met Bert aan deze relatie te werken. “We zijn allebei ruim dertig jaar getrouwd geweest, dan ga je ook niet op stel en sprong samenwonen. Dit willen we rustig opbouwen.”

Bert: “We komen vanuit verschillende achtergronden en voorgeschiedenissen bij elkaar. Daar moet je de tijd voor nemen. Er zijn veel mensen van onze leeftijd die latten. Dat is niet van pats-boem, trek maar bij me in.”

Klup zorgde voor een kennismaking

Ze leerden elkaar een klein jaartje geleden kennen. Berts vrouw overleed bijna zeven jaar geleden, de man van Nicoline zes jaar geleden. Ze ontmoetten elkaar op Klup, een vereniging van actieve vijftigplussers. ,,Daar hebben we elkaar gezien op een borrel- en dansmiddag. Toen ontstond er een klik en dan spreek je eens wat af”, omschrijft Bert de ontluikende liefde.

Van drie kwartier naar ruim twee uur

Hemelsbreed ligt De Lier zo’n 70 kilometer van Dinteloord. Van eerst een weekendrelatie volgenden weldra ook doordeweekse bezoekjes. ,,Dan reed ik met een uurtje hierheen voor een barbecue of zo bij Bert, bleef slapen en de andere morgen weer terug. Da’s nu niet te doen. Van drie kwartier reistijd is het inmiddels twee uur en tien minuten geworden. Om zolang en met die hitte in de auto te zitten, nee dankje.”

Of de brug echt een wig slaat tussen de Westlandse en Brabader? Bert en Nicoline kijken elkaar liefdevol aan en komen al snel tot de conclusie dat deze beren op de weg wel te overwinnen zijn. Nicoline: ,,Natuurlijk zijn er ergere dingen in de wereld, maar het komt ons gewoon erg ongelukkig uit.” Bert: ,,Met alle techniek van tegenwoordig zou zo’n brug er toch in twee weken in moeten liggen. Maar nee, dit duurt acht weken.”

,,Plus direcht daarna nog een maand Heinenoordtunnel”, vult Nicoline aan, want ook daar moeten de latters voortdurend langs om elkaar te kunnen zien. ,,Van de andere kant: door de slechte bereikbaarheid is het verlangen om hier weer op de boerderij te zijn in een oase van rust steeds groter. Laten we het ook van de positieve kant bekijken.”

Benieuwd naar de rest van het artikel?

Het volledige verhaal lees je via deze link! Het is leuk om te zien dat er zo veel vriendschappen en zelfs wat liefdesrelaties ontstaan via Klup. Hopelijk komen hier nog veel meer mooie verhalen bij!

Maak een activiteit aan

 

 

 

 

Lees het hele artikel over het onderzoek hier