De Nationale Snertdag, wauw wat was het een succes gisteren! Niet alleen in heel Nederland werd genoten van elkaars gezelligheid en een bord snert, zelfs op het strand van Gran Canaria deden kluppers mee. In deze blog blikken we terug op deze mooie dag.

De Nationale Snertdag verbindt Nederland 🇳🇱

Wat eruit zag als een gewone grauwe decemberdag, bleek toch een feestdag te zijn! Dit was terug te zien in de vele activiteiten die gisteren door kluppers gepland waren. Zo werd er in iedere provincie snert gegeten, van Zeeland tot Friesland en van Groningen tot in een kasteel in Limburg.

Verschillende ‘snert’ activiteiten

Door wel 1000 verschillende kluppers werd er gisteren genoten van een kommetje snert. Soms was dit lekker warm binnen in een restaurant of bij iemand thuis, op andere plaatsen werd eerst een wandeling gemaakt en daarna opgewarmd met een bord erwtensoep. Er werd zelfs snert gegeten op een eiland, en dat was niet in Nederland maar op Gran Canaria een Spaans eiland! 

Nationale Snertdag

Kluppers over de Nationale Snertdag

Er kwamen ontzettend veel leuke reacties binnen van jullie over deze leuke dag met elkaar. We delen er hier een paar. Zo deelde Addy dat  het weer koud was maar de gezelschap warm. Zo horen we het graag! Marjanne vertelt in haar moment dat de volle pan verse erwtensoep bijna leeg is, en  dus goed heeft gesmaakt, ook bij haar was het erg gezellig. En bij Maria werd de traditie van de snertwandeling hoog gehouden in Oirschot. Er waren nog veel meer leuke reacties die binnen kwamen, veel te veel om te delen!

Wat mooie momenten van zondag

De momenten pagina  in de Klup-app staat vol met snert. Wij van Klup vinden het super om te zien dat jullie hebben genoten van elkaar en van de snert en hopen dat jullie fijne feestdagen tegemoet gaan! Hieronder nog een aantal gezellige momenten en leuke foto’s. Volgend jaar zullen we het nog eens over doen.