En dan is het ineens weer bijna december. Korte dagen en lange nachten, guur weer: een maand die niet iedereen even leuk én makkelijk vindt. De één houdt van de feestdagen, de ander ziet er tegenop. Daarom hebben wij in 2017 voor het eerst de 2e zondag van december tot de Nationale Snertdag omgedoopt. Een zondag om gezellig samen door te brengen onder het genot van kop oer-hollandse snert. Omdat je van iedere Snertdag een Feestdag kan maken.

Maak van je Snertdag een Feestdag!

De allereerste Snertdag in 2017 was er ook écht zo eentje. Ijskoud, sneeuw en wind. En toch wisten er een heel aantal kluppers de weg naar de vele locaties waar de Snertdag werd gehouden te vinden. Er werd heerlijke erwtensoep geserveerd en zo maakten we er samen een mooie dag van.

Mede door Covid hebben we de afgelopen jaren deze 2e zondag op verschillende manieren gevierd: bij kluppers thuis, wandelend door het bos en in lokale restaurants. De één staat graag zelf in de keuken en de ander laat het koken liever aan de iemand anders over en schuift graag aan in een restaurant. Kortom: veel manieren om de Snertdag te vieren!

Wat een activiteit kan brengen in iemands leven

Klupper Willy is 5 oktober gestart met het organiseren van wekelijks Klup-zwemmen. Zo gaan kluppers vitaal de winter door, en iedere week staat er drie kwartier gezellig samen banen zwemmen op de planning! Dit is op inloop, met na afloop gezamenlijk een bakkie koffie of wat anders lekkers. Het volgende stukje is geschreven vanuit het perspectief van Willy tijdens een Klup-zwem activiteit.

Klupper Sybren kwam samen met klupper Alie ook een keertje zwemmen. Sybren is internationaal schipper geweest, daarbij heeft hij een kind op jonge leeftijd verloren. Sinds dat moment heeft hij nooit meer gezwommen. Nu kwam hij naar het Klup-zwemmen, en na al die jaren waagde hij letterlijk en figuurlijk de sprong in het diepe. Dit is een overwinning voor hemzelf en een moment dat mij persoonlijk raakte.

Op een Klupborrel de zondag erna, heb ik hem als een soort eerbetoon een Klup-pin opgespeld. Hier vertelde ik hem dat ik het onwijs sterk vond dat hij toch na al die jaren de sprong heeft durven nemen. Dit doet zeer, vertelde Sybren. Dit klonk in eerste instantie misschien een beetje vreemd, maar later legde hij uit dat hij met zeer bedoelde dat het hem raakte dat hij een Klup-pin opgespeld had gekregen.

Sybren was er blij mee, en was er trots op. Hij zei geëmootioneerd: iedere activiteit waar ik aan ga deelnemen zal ik de pin in dankbaarheid dragen. En daar ben ik dankbaar voor, dat het organiseren van activiteiten zoveel positiviteit kan geven!

Snertdag 2022 🥣

Dit jaar valt hij op zondag 11 december. Er staan al heel wat leuke snert activiteiten in de app voor die dag en veel zitten er ook al vol. Heel fijn natuurlijk maar misschien vind jij het ook wel leuk om er eentje in jouw woonplaats te organiseren! Je zou ook even kunnen spieken in de app en een activiteit die je ook zou willen doen gewoon kopiëren.

Organiseer jij ook een leuke Snertactiviteit?

Ben je enthousiast geworden?

Laten we er met z’n alle op 11 december een gezellige Snertdag van maken!

Maak een activiteit aan