Het imago van de 50 plusser is allang niet meer zo dat ze hun vrije tijd vullen met bezoekjes aan de Keukenhof, gratis pennen verzamelen op de 50 plus beurs of Rijn-reisjes maken met de senioren boot. Nee, de moderne 50 plusser is steeds vaker toe aan een activiteit dat extra spanning in het leven brengt. Parachutespringen bijvoorbeeld.

De sprong naar het onbekende

Negen 50 kluppers besloten in de zomer van 2019 om de sprong naar het onbekende te nemen. Communitymanager Jaap (67) zag de oproep van een andere klupper om te gaan parachutespringen in de app staan en wist niet hoe gauw hij zich moest aanmelden: “Parachutespringen heeft nooit op mijn bucketlist gestaan omdat ik het toch wel een risicootje vond, maar toen in het voorbij zag komen, begon het toch te kriebelen”, aldus Jaap. De springers werden vergezeld door 11 andere kluppers die mee gingen naar het paracentrum op Texel voor de support en de gezelligheid.

Bekijk hieronder het videoverslag:

Na je 50e nog uit een vliegtuig springen? Waarom niet?

“Vroeger was het echt puur voor de jonge mens, maar op dit moment hebben we heel veel 50 plussers”, waarbij Jan Boyen Rienks van Paracentrum Texel aangeeft dat parachutespringen steeds populairder wordt onder de 50 plussers. En dit wordt nog eens extra bevestigd door de gelande kluppers: “Dit was echt met geen pen te beschrijven” zegt de euforische Jaap. Ook Tanita is er helemaal ondersteboven van: “Het eruit stappen was even een momentje, maar daarna geweldig!”. Bovendien opent deze ervaring zelfs nieuwe deuren: “Door deze ervaring ben ik ook veel meer open gaan staan voor andere activiteiten die mij in eerste instantie veel te eng leken.” Jaap zit er nu aan te denken om te gaan leren Kitesurfen.

Spring nu met 20 euro korting!

Lijkt het je ook leuk om te gaan springen? Maak dan snel een activiteit aan in de app en ga met andere kluppers! Kluppers krijgen 20 euro korting wanneer er wordt aangemeld bij Paracentrum Texel met de code: ‘KLUPPEN’’. Vergeet niet je Klupkaart mee te nemen om de korting te kunnen verzilveren.

Ga naar de website van Paracentrum Texel