Dit is een van de mooiste wandelingen die je in Nederland kunt maken. De vele heuvels onderweg maken dit tot een echte kuitenbijter. Gelukkig kom je langs de mooiste plekken. Daar geniet je van de prachtigste uitzichten en vergeet je alle inspanningen. Dus met recht verdient de N70 het predikaat Wandeling van de Maand!

De start van de N70-wandelroute

Deze wandeling kun je starten vanaf diverse locaties in het Rijk van Nijmegen. Een mooie plek is hotel ’t Spijker in Beek-Ubbergen. Het hotel met veranda ziet er aanlokkelijk uit. Ook binnen is het enorm sfeervol. Ideaal om de wandeldag te beginnen met een kop koffie en wat lekkers.

Hoogtepunten N70-wandelroute

Deze wandeling gaat door een onwaarschijnlijk fraai en gevarieerd landschap. Na iedere bocht of beklimming is het weer een verrassing wat je ziet

De hele wandeling doorkruist een gebied met maar liefst acht heuvels. Ze hebben allemaal de mooiste namen. Op veel plekken krijg je de meest schitterende vergezichten. Soms kijk je uit over de glooiende dalen met weilanden en akkergebieden. Op andere punten kun je kilometers ver kijken. Het uitzichtpunt bij de Wolfsheuvel is misschien wel de mooiste: omlijst door bomen in herfstkleuren ligt het kerkje van het dorp Persingen. Alsof het een schilderij is!

Onderweg loop je door verschillende bossen. Het meest imponerend is het kastanjebos. De reusachtige kastanjebomen in het kastanjedal geven dit bos een bijzonder karakter. Ooit legden de Romeinen op deze plek een legerplaats aan. Ze gebruikten het kastanjehout om te kunnen koken.

In het brongebied van het beekje de Elzenbeek liggen veel restanten van waterpartijen. Ze hebben in de loop der tijd veel functies gehad. Ooit was het een natuurzwembad. Maar ook forellen werden hier gekweekt. Er staat tevens een gerestaureerde spoelput. Die herinnert, net als oude gebouwen in de omgeving, aan de wasserijen die hier zaten.

N70

Aan al dat moois komt een einde

Na die vele hoogtepunten in het afwisselende landschap lopen we door Beek-Ubbergen terug naar ons startpunt. We hebben een werkelijk fantastische wandeling gemaakt. Ieder deel van de route had weer een ander karakter. Maar ÊÊn ding hadden ze gemeen: overal toont de natuur zich hier op zijn mooist. Zeker nu in de herfst met de bonte kleurenpracht van de bomen was het prachtig. Maar deze wandeling is volgens ons in ieder seizoen meer dan de moeite waard om te doen.

Het enige nadeel is dat deze wandeling erg populair is. Loop hem daarom bij voorkeur op een doordeweekse dag. In het weekend is het te druk. Wil je nog meer genieten van het glooiende landschap in het Rijk van Nijmegen? Dan is deze wandeling ook een aanrader. Enkele delen van die route overlappen met de N70. Maar je komt ook weer door totaal andere gebieden.

N70

Zelf deze wandeling lopen

Alle praktische informatie lees je in de blog van grijsopreis.nl over de N70 in het Rijk van Nijmegen. Zoals de lengte, routebeschrijving, bereikbaarheid en horecagelegenheden onderweg.

Meer fraaie wandelingen maken

Op grijsopreis.nl vind je de mooiste wandelingen in eigen land en over de grens. Maar ook stedentrips naar bekende en onbekende steden. Reisinformatie over en inspiratie voor uitjes in Nederland tot de mooiste bestemmingen in het buitenland, je vindt het hier allemaal.

Maak een activiteit aan