De zon schijnt volop en de temperaturen stijgen, wat betekent dat het tijd is om het water weer op te gaan! Nederland beschikt over eindeloos veel prachtige vaarroutes met de mooiste uitzichten, van betoverende landschappen tot schilderachtige dorpjes. Enne, voor degenen die van bakken houden: op het water word je door de reflectie van de zonnestralen extra snel bruin, dus vergeet niet om goed te smeren met zonnebrandcrème! In dit artikel hebben we de vijf mooiste vaarroutes van Nederland verzameld voor een onvergetelijk zomers avontuur. Dus pak je zonnebril, smeer je goed in, en ontdek deze adembenemende routes!

1. Friesland verkennen op de Friese Meren

Friesland is een geweldige plek voor watersportliefhebbers! Of je nu houdt van zeilen, surfen, kanoën, of gewoon lekker dobberen op het water, de Friese Meren bieden voor elk wat wils. Het is de perfecte manier om Friesland te ontdekken en te genieten van een actieve en ontspannende dag op het water. Begin je avontuur in het bruisende Sneek, een stad die bekend staat om zijn watercultuur, en vaar via het schitterende Sneekermeer naar het charmante Langweer. Onderweg zijn er genoeg plekken om aan te meren. Stop voor een verfrissend drankje of strek je benen met een wandeling door een van de leukste dorpjes.

 

Varen Friese Meren Sneekermeer

2. Op avontuur in De Biesbosch: een van de mooiste vaarroutes van Nederland

Ben je gek op natuur? Ontdek dan het Nationaal Park De Biesbosch vanaf het water. Je vaart door een wirwar van kreken en rivieren, omringd door prachtige groene oevers. Bevers zijn hier een veelgeziene gast, en met wat geluk zie je ze aan het werk in hun natuurlijke habitat. Vogelaars kunnen hun hart ophalen met de vele vogelsoorten die dit gebied rijk is. Van reigers tot ijsvogels, het is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Toe aan een tussenstop? Er zijn talloze eilandjes in de Biesbosch waar je kunt aanmeren en je handdoekje kunt neerleggen om even te zonnen. Deze kleine eilandjes bieden een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de stilte, omringd door de geluiden van de natuur. Neem een picknickmand mee en maak er een heerlijke dag van! Lees hier meer over varen in de Biesbosch.

Varen in de Biesbosch

3. Ontdek De Hollandse Plassen: varen in het Groene Hart van Nederland

De Hollandse Plassen, in het Groene Hart van Nederland, zijn perfect voor een ontspannen dag op het water. Een mooie route gaat van de Westeinderplassen bij Aalsmeer naar de Kaag, via het Braassemermeer. Onderweg word je getrakteerd op prachtige uitzichten, gezellige jachthavens, en schilderachtige dorpjes. Er zijn volop plekken om aan te leggen, waar je een verfrissende duik kunt nemen of een terrasje kunt pakken voor een lekkere snack en een drankje. Het rustige water, de groene oevers, en de ontspannen sfeer maken deze route ideaal voor een heerlijk dagje uit met je favoriete kluppers. Bekijk hier de website van De Hollandse Plassen.

4. Ontspan op de Vecht: een van de leukste vaarroutes van Nederland

Zin in een ontspannen dag op het water? De rivier de Vecht slingert door het mooie landschap van Utrecht en Noord-Holland en biedt een van de leukste vaarroutes van Nederland. Begin je avontuur in het gezellige stadje Weesp en vaar richting Breukelen. Onderweg geniet je van prachtige buitenhuizen, oude molens en groene weilanden. Leg aan bij charmante dorpjes om te verkennen, of picknick aan de waterkant. Deze route is perfect voor een ontspannen tocht vol cultuur en natuur, ideaal voor een heerlijk dagje uit!

Varen de Vecht

5. Verken De Maasplassen: het grootste watersportgebied van Nederland

In Limburg vind je de Maasplassen, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. De Maasplassen zijn perfect voor zowel korte tochtjes als langere vaartochten. Je kunt hier zwemmen, surfen, zeilen, suppen, duiken, roeien of kanoën. In de zomer zijn de mooie dagstranden in Limburg de place to be voor een heerlijk verkoelend dagje uit aan het water. Meer van Limburg zien? Een trip met een rondvaartboot is een mega aanrader! Ontdek de prachtige Limburgse steden en dorpen waar je aanmeert en geniet van de mooie natuur tijdens de rondvaart. Lees hier meer over De Maasplassen.

Tijd om het water op te gaan!

Of je nu houdt van rustige tochten door de natuur, culturele uitstapjes langs historische steden, of actief bezig zijn op het water, Nederland heeft voor iedere vaarliefhebber iets te bieden. Dus pak je zonnebril, smeer je goed in, en ontdek deze zomer de mooiste vaarroutes van Nederland. Het water wacht op je!

Hopelijk heb je inspiratie opgedaan voor een heerlijk dagje varen. Trommel je favoriete kluppers op en ga er samen op uit!

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app