De Veluwe, een gebied van wel 1000 vierkante kilometer! In dit beschermde natuurgebied is van alles te vinden, de natuur heeft hier namelijk vrij spel. Zo vind je hier onder andere de Nederlandse big five, prachtige heidevelden en mooie zandstranden. In deze blog vind je een aatal routes door de Veluwe! Het lekkerste ijs van de Veluwe is in de buurt van deze routes ook te vinden! Dit haal je namelijk bij Ijs van Co!

De route rond het Veluwemeer

Dit is een van de routes die loopt langs de rand van de Veluwe. Ontdek hier de prachtige natuur die loopt langs een van de Randmeren. Niet alleen als fietsliefhebber kun je hier terecht, ook vissers en watersporters kunnen zich hier uitleven! Ben je benieuwd naar de route? Klik dan op onderstaande knop.

Bekijk hier de route Veluwemeer

 

Fietsroute Radio Kootwijk

Radio Kootwijk is een natuurgebied vol uitgestrekte heidevelden en adembenemende vergezichten. In het midden van de Veluwe is een zendstation te vinden, waar het zijn naam aan te danken heeft. Dit zendstation werd gebruikt om contact te houden met de voormalige kolonie Indonesië. 

Tijdens deze route kom je onderweg van alles tegen. Bijvoorbeeld de oude kerk van Garderen en korenmolen De Hoop. Naast deze bezienswaardigheden kun je natuurlijk ook volop genieten van de natuur die het gebied rijk is.

Bekijk hier de route Radio Kootwijk

Veluwe

De bossen van Vierhouten

Door wel vier bossen wordt Vierhouten omringd! Een daarvan is het Kroondomein, een van Nederlands meest bekende bossen. Niet alleen loopt deze route door de bossen, ook doet het de stad Apeldoorn aan. Zeker een aanrader voor een korte pitstop onderweg!

Bekijk hier de route Vierhouten

Klup activiteit

Dit zijn maar een paar routes die te vinden zijn door de Veluwe. Geïnspireerd en zin om een mooie fietstocht te gaan maken door één van de mooiste natuurgebieden van Nederland? Ga naar de Klup app en maak een activiteit aan! Hoe leuk zou het zijn als je binnenkort samen kunt gaan genieten van de natuur die Nederland rijk is!