Organiseren is leuk maar kan ook spannend zijn. Daarom hebben we de mede-organisator functie ontwikkeld in de app. Je kunt op deze manier samen met iemand anders organiseren. Er wordt veel gebruik gemaakt van deze optie. En we zijn op zoek naar kluppers met inspirerende verhalen hierover. Deze week het verhaal van Marianne, die vooral “samen met anderen” organiseert!

Kom maar op: wie ben je en waarom ben je lid geworden van Klup?

“Ik heb me in 2019 aangemeld, maar in eerste instantie heb ik er niet veel mee gedaan. Vorig jaar ben ik actief geworden, de kinderen vlogen uit en ik was het opgesloten zitten tijdens de corona tijd meer dan zat. Mijn sociale agende kon wel een boost gebruiken, en ik wilde graag meer mensen in Delft en omstreken leren kenen en samen leuke activiteiten te ondernemen.”

Kun je je eerste activiteit nog herinneren? En wat vond je daarvan?

“Ik heb het geprobeerd op te zoeken in de app, maar ik heb inmiddels aan zoveel activiteiten meegedaan en ze georganiseerd dat ik niet meer terug kan scrollen naar de eerste. Ik weet dat in mei 2022 een van mijn eerste activiteiten een wandeling in Den Haag was. Het was mooi weer en we hebben gelunched in een strandtent in Kijkduin.

Daarna volgde er nog vele wandelingen. In juni ben ik begonnen met salsales, dat was een activiteit van Hans S uit Rotterdam. Dat was het begin van een nieuwe verslaving. Inmiddels heb ik al een jaar salsales en ga ik elke week een paar keer naar salsafeesten. Daarnaast hebben mede-organisator Daniel en ik een salsagroep op Klup waar we met andere salsalovers salsaevenementen delen en bijvoorbeeld afspreken om naar latinfeestjes te gaan. En met mede-organisator Wil organiseer ik maandelijks Latin in the City in het cultuurlab in Delft.”

mede organisator

Wat goed! En mooi om te zien dat je veel mede-organisatoren hebt. Wanneer ben je begonnen met organiseren?

“Dat is eigenlijk vanzelf gegaan, het is een beetje de aard van het beestje. Ik ben projectmanager van beroep, dat is ook de hele dag organiseren en problemen oplossen. Verder ben ik privé ook altijd op zoek naar leuke activiteiten om met familie en vrienden te doen. Voor Klup organiseren was een logisch vervolg.

Als ik een leuk idee heb of iets leuks tegen kom waar ik graag met anderen naar toe wil dan zet ik het op Klup. Het werkt overigerns ook andersom. Soms kom ik een leuke activiteit op Klup tegen waar ik op die datum niet heen kan of waar ik graag met mijn dochters of een vriendin heen wil. Dan organiseer ik het als privé-activiteit. Klup als inspiratiebron eigenlijk kan je wel zeggen.”

Wat vind je zo leuk aan het organiseren?

“Naast dat het me de mogelijkheid biedt om activiteiten die ik leuk vind met anderen te doen op het moment dat het mij uitkomt, is er ook het sociale aspect. Het is erg bevredigend om te zien dat andere mensen geniten van de activiteiten en het gezelschap en een echt leuke tijd hebben.”

Waarom ben je de “mede-organisator functie” gaan gebruiken en wat ervaar jij als de voordelen ervan?

“Het is vooral erg leuk om samen plannen te smeden. Pip en ik organiseren bijvoorbeeld maandelijks de Klup-hap in Delft. In het begin gignen we samen op zoek naar leuke restaurantjes waar je lekker kan eten met een grote groep en waar je apart kan afrekenen. Daar waren we veel tijd mee kwijt, omdat er weinig restaurant waren die hierop toehapten. Vreemd he! Nu gaan we om de beurt op zoek en beslissen we samen welk restaurant het wordt. Daarnaast “vergaderen” we regelmatig samen in een Klooster, een Delfts biercafé. Daar borrelt de creativiteit onder het genot van een lekker drankje en daar smeden we nieuwe plannen, die we overigens niet allemaal uitvoeren, dan zouden we onze banen kunnen opzeggen en voltijd voor Klup kunnen gaan organiseren. Een aantal van die plannen worden overigens ook buiten Klup uitgevoerd.”

mede organisator

Heel leuk om te horen! Samen organiseren is dus makkelijker én leuker! Heb je tips voor andere (beginnende) organisatoren?

“Organiseren is natuurlijk niet voor iedereen, en dat is ook prima. Voel je niet gedwongen, maar als je het leuk vindt om te doen, begin dan vooral makkelijk. Je kunt bijvoorbeeld kijken of er een leuke film of een mooie tentoonstelling is waar je heen wilt, en die zet je dan op Klup. Laat iedereen zelf een ticket kopen. Voeg daarvoor de link naar de bioscoop toe, daar kunnen mensen ook vinden hoe ze er moeten komen of waar ze kunnen parkeren. Dat zijn namelijk de onderwerpen waar je vaak vragen over krijgt. Na afloop een drankje drinken in het café van de bios is altijd gezellig. Kortom, maak het jezelf in het begin niet te moeilijk, en organiseer altijd een activiteit die je zelf leuk vindt. Uitagenda’s zijn een goede inspiratiebron. Organiseren met een andere klupper kost niet per se minder tijd, maar het is vooral heel gezellig”

Maak een activiteit aan met een mede-organisator!

Ben jij geïnspireerd geraakt? Maak een activiteit aan mét een mede-organisator!

Maak een activiteit aan met mede-organisator