Pasen is één van de leukste feestdagen van het jaar; er komen namelijk veel fijne tradities bij kijken. Zo kun je natuurlijk paaseieren gaan zoeken, paas-brunches organiseren en je huis weer vol zetten met gezellige decoraties. Uit deze blog kun je inspiratie halen om jouw huis helemaal Paas-gezellig te maken.

Paaskleuren

Het opfleuren van je huis begint met het kiezen van de juiste kleuren. Een kleur die in ieder geval niet kan ontbreken is groen, Pasen wordt namelijk geassocieerd met nieuw leven en de bloei van mooie planten.  De amaryllis, narcis of de blauwe druifjes zijn echte voorjaarsplanten, maar ook andere planten en bloemen kunnen de Paas sferen in huis brengen. Naast groen worden pastelkleuren veel gebruikt bij Paas decoraties, deze doen denken aan de vrolijke kleuren die komen kijken bij het begin van het voorjaar. Een goed moment dus om op zoek te gaan naar de kleuren die jij in je huis wilt zetten om je huis Paas-gezellig te maken! 

Benieuwd naar andere manieren om kleuren in te zetten? Lees dan snel verder! 

Paaseieren

Wie was er eerder, de kip of het ei? Voor ons dat laatste! Eieren zijn niet weg te denken uit een leuk paasinterieur. Bestrooi bijvoorbeeld de eettafel met paaseitjes. Dit geeft gelijk al een andere look. Wil je juist een rustig interieur? Teken leuke versiering op witte eieren.
Geef ze een aztec patroon met pijltjes en streepjes of maak een ‘polkadot’-ei met zwarte stipjes. Onderstaande afbeelding is natuurlijk niet te maken met echten eierschalen, maar in alle hobbywinkels liggen allerlei neppe eierschalen waar je als creatieveling helemaal op los kunt. Dus… Zet ‘m op!

Paastak

Het maken van een Paastak is ontzettend leuk, niet al te moeilijk en kan je huis enorm opfleuren. Daarnaast ben je lekker met je handen bezig en is dit heel tof om te doen met goed gezelschap. De eerste stap is het uitzoeken van de juiste tak. Veelgebruikt worden de takken van de wilg of de krulhazelaar, maar een magnolia of een kersenbloesem zijn uiteraard ook mooi om te gebruiken. Na de juiste tak gekozen te hebben, kun je doorgaan met het versieren. Eieren kunnen natuurlijk niet ontbreken in je Paastak. Je kunt ervoor kiezen om paaseitjes in de tak te hangen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen eieren te knutselen of van alles te combineren. Verder kun je je tak volhangen met alles wat jij maar leuk vindt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan foto’s, mini kuikentjes, (kerst)versiering, bloemen en kralen. Om al deze versiering op te hangen kun je gebruik maken van haakjes, touwtjes en eventueel een lijmpistool.

 

Paaskrans

Paaskransen kunnen op vele manieren gemaakt worden. Je kunt ervoor kiezen om de natuur in te gaan om mooie takken te zoeken, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een kant en klare krans te kopen. Bij beide draait het uiteindelijk om de versiering die je gebruikt, en wat dit betreft is er van alles mogelijk. Droogbloemen, eieren, mosjes, pompons, washi tape, je kunt het zo gek niet bedenken. Versier je krans helemaal naar je eigen smaak en haal zo het gezellige gevoel van Pasen in huis!

Hopelijk heb je wat inspiratie op kunnen doen voor de aankomende Paasdagen, en ziet jouw huis er binnenkort Pasen-ready uit! Het enige wat je nog te doen staat is het aanmaken van een Paasactiviteit in de Klup-app!