Nederland staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden en recreatieve mogelijkheden. Een van de leukste manieren om de natuur te beleven is door middel van blotevoetenwandelingen in Nederland. Deze unieke wandelpaden bieden een zintuiglijke ervaring die je dichter bij de natuur brengt Bij een wandeling op blote voeten denk je misschien meteen aan het strand, maar er zijn ook speciale paden ontworpen om blootvoets te bewandelen. Deze bieden een zintuiglijke ervaring die je dichter bij de natuur brengt. Hier zijn vier van de leukste blotevoetenpaden in Nederland die zeker een bezoek waard zijn!

1. Blotevoetenpad in de Tuinen van A.Vogel (Gelderland)

Glibberen door leem, banjeren door het moeras en je voeten laten kietelen door verschillende kruiden: je stapt van de ene voelbeleving in de andere. In de tuinen van A.Vogel worden kruiden en planten gekweekt, verzorgd en geoogst voor de natuurlijke producten van A.Vogel. Deze blotevoetenwandeling voert je langs kruidenbedden en geurige bloemen. Voel de kriebelende grassprieten tussen je tenen, de zuigende modder en de steentjes onder je voeten. Ook ervaar je bijvoorbeeld het geneeskrachtige effect van pepermuntplant op je vermoeide voeten. Aan het einde van de wandeling kun je je voeten schoonmaken bij de waterpomp. Combineer deze route met een picknick in de tuinen, maar vergeet niet je eigen picknickspullen mee te nemen! Meer informatie over deze wandeling vind je hier

Blotevoetenwandeling Tuinen A.Vogel

2. Blotevoetenwandeling door de Drents-Friese Wold (Friesland)

Het Drents-Friese Wold is een groot natuurgebied met heidevelden, vennen, zandverstuivingen en bossen. Het gebied biedt kilometers aan wandelpaden, waaronder een speciaal blotevoetenpad. Voel met je blote voeten het zand tussen je tenen, het koele water en de zachte prikkeling van dennennaalden en takjes. De twee kilometer lange wandeling begint bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha. Aan het einde van de route kun je je voeten wassen bij de wasplaats. De route is dagelijks toegankelijk en de toegang kost €3 per persoon. Hier lees je meer informatie.

Blotevoetenwandeling bloemen

3. Blotevoetenpad Gouwe Voeten (Noord-Holland)

Gouwe Voeten Bovenkarspel is een fantastische plek voor een van de leukste blotevoetenwandelingen in Nederland. Tijdens deze wandeling ervaar je verschillende natuurelementen: voel de aarde onder je voeten, de wind die langs je waait en het water waarin je waadt. Onderweg kun je de vruchten van planten en bomen proeven. Deze blotevoetenwandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Tickets zijn zowel online als ter plaatse aan de kassa verkrijgbaar. Meer informatie over deze wandeling vind je hier.

Blotevoetenwandeling kluppers

4. Blotevoetenwandeling in de Peel (Noord-Brabant)

Het blotevoetenpad in de Peel is een ware belevenis! Tijdens deze route loop je over verschillende natuurlijke ondergronden die je voeten als het ware masseren. Je loopt over evenwichtsbalken en door moddersloten. Na afloop is er de mogelijkheid om je voeten af te spoelen. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en kost €6,50. Hier vind je meer informatie.

Tips voor je blotevoetenwandeling

  • Neem een handdoek mee: Hoewel er bij vrijwel iedere route de mogelijkheid is om je voeten af te wassen, is het handig dat je ze ook droog kunt maken.
  • Ga op een zonnige dag: Deze wandelingen zijn het leukst wanneer het goed weer is, zodat je volop kunt genieten zonder te koukleumen. De perfecte activiteit in de zomer!
  • Draag comfortabele kleding die makkelijk schoon te maken is: Sommige routes leiden je door water en modder, dus laat je mooiste outfit thuis.
  • Neem een tas of rugzak mee om je schoenen in te bewaren: Zo hoef je niet je schoenen in je hand mee te sjouwen.

Met het zonnige weer dat eraan komt, is een blotevoetenwandeling de perfecte activiteit. Dus trek je schoenen uit en ontdek de schoonheid van Nederland op een unieke en zintuiglijke manier!

Veel wandelplezier!

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app