Of je nou een dagje weg gaat of een heel weekend, in Limburg is er genoeg te beleven en te zien! Van fietsen en wandelen tot shoppen en bierbrouwerijen, je hoeft je niet te vervelen. In deze blog lees je over leuke uitstapjes om te doen in Limburg!

Bezoek de Kasteeltuinen Arcen

Een van de mooiste bezienswaardigheden in Limburg zijn de Kasteeltuinen in Arcen. Dit bloemen- en plantenpark bestaat uit meer dan 15 unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historisch kasteel. Van een Italiaanse tuin tot een rosarium en van een Oosterse watertuin tot een bamboebos. Je kunt hier echt je ogen uitkijken en genieten van de lekkerste geuren. 

Je kunt gerust een paar uur uittrekken voor dit bezoek, en je kunt jezelf zomaar de hele dag vermaken als je de tuinen goed wilt bekijken. Gelukkig zijn er in het park meerdere horecagelegenheden voor een hapje en drankje. 

Wandelen langs kunst in Venray

Houd je van kunst én van wandelen? Breng dan vooral een bezoek aanVenray. In deze Noord-Limburgse stad vind je namelijk heel veel kunst. Er zijn drie wandelroutes uitgestippeld langs de hoogtepunten op het gebied van kunst en cultuur, zoals de Engelse tuin, het Annapark, de Lourdesgrot, de Grote Kerk en het Odapark. Dit mooie stadspark met gelijknamig kunstcentrum staat vol met mooie kunstwerken. In het bijzondere beeldenpark geniet je van een perfecte combi van kunst en cultuur. 

De culttouren zijn ongeveer 3,5 kilometer lang en te wandelen aan de hand van een app of wandelgids die verkrijgbaar is bij het startpunt van de routes, VVV Venray in het centrum.

Een rondleiding & proeverij bij een Limburgse bierbrouwerij

Een van die tips in Arcen is een bezoek aan de Hertog Jan Brouwerij voor een rondleiding en bierproeverij. Op de Hertog Jan website vind je meer informatie en kun je alvast een plekje reserveren.

Ben je in het zuiden van Limburg? Dan is een bezoek aan de Gulpener bierbrouwerij een aanrader. Deze onafhankelijke familiebrouwerij brouwt sinds 1825 de lekkerste bieren. Het meest duurzame brouwhuis van Europa ligt in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland. Bij de Vrije Brouwer kun je terecht voor een rondleiding met na afloop een blindproeverij, maar ook voor een high beer met streekproducten of een workshop bierbrouwen.

Met de boot van kloosterdorp Steyl naar Venlo

Combineer een bezoek aan Venlo en Steyl met een vaartochtje over de Maas. ’s Ochtends stap je in Steyl (eventueel met fiets) aan boord van de Maashopper en vaar je naar Venlo. Boven op het dek van de rondvaartboot geniet je van een mooi uitzicht op de oevers van de Maas, al dan niet onder het genot van een hapje en drankje.

Eenmaal in Venlo kun je uitgebreid shoppen in het winkelgebied rond de Maasboulevard of lekker lunchen op een van de gezellige terrassen aan de passantenhaven. ’s Middags vaar je met de Maashopper weer terug naar Steyl of spring je op de pedalen voor een fietstochtje naar het kloosterdorp. Bewonder in Steyl de mooie kloosters, wandel door de botanische tuin Jochumhof of bezoek het Missiemuseum. Dit bijzondere museum heeft een uitgebreide collectie volkenkundige voorwerpen, opgezette dieren en een kleurrijke verzameling vlinders, kevers en andere insecten.

Wandelen in Nationaal Park de Groote Peel

Op de grens van Brabant en Limburg ligt het prachtige Nationaal Park De Groote Peel. Met 1.400 hectare is dit het kleinste nationaal park van Nederland. Klein maar fijn, want je wandelt hier door een afwisselend, waterrijk landschap. Dankzij de knuppelbruggen over het water en moeras kun je dit ooit onbegaanbare hoogveengebied tegenwoordig te voet verkennen zonder natte voeten te krijgen. Bij buitencentrum De Pelen in Ospel starten diverse (korte) gemarkeerde wandelroutes.

Wil je Nationaal Park de Groote Peel van bovenaf bewonderen? Rijd dan na je wandeling naar uitkijktoren Belfort Vossenberg in Meijel. Op 22 meter hoogte wacht je een fantastisch uitzicht over het nationale park.

Winkelen in Roermond 

Zin om te shoppen? Dan is Roermond de place to be! Met de bekende Designer Outlet en de vele winkels in de binnenstad is Roermond een echte winkelstad. Maar naast shoppen, valt er nog meer te beleven in deze mooie stad.

Zo is Roermond de stad van de bekende architect Pierre Cuypers (die van het Rijksmuseum). Geniet van een wandeling langs zijn bouwwerken en plof daarna neer op een terrasje aan het sfeervolle marktplein met uitzicht op de mooie Sint-Christoffelkathedraal en het stadhuis.

Fietsen of met een e-chopper langs de Maas

In Limburg is het heerlijk fietsen door het prachtige rivierenlandschap. De machtige Maas kronkelt zich een weg door de hele provincie. Fiets bijvoorbeeld een dagettape van de Maasroute. Deze bewegwijzerde route volgt de rivier van Maastricht naar Rotterdam.

Lekker happen en trappen langs de Maas? Dan is deze mooie fietsroute vanuit Venlo een aanrader. Een tocht van bijna 40 kilometer met onderweg de nodige bourgondische tussenstops en andere leuke afstapmomenten.

Heb je geen zin om te fietsen? Huur dan een e-chopper voor een heerlijk ritje langs de Maas.

Ben je enthousiast geworden en wil je wel een van deze leuke uitjes in Limburg gaan doen? Maak een activiteit aan in de Klup app en bezoek Limburg met een leuke groep kluppers!