Sinterklaas is het afgelopen weekend weer aangekomen in Nederland. Dat betekent dat het bijna december is en de maand vol feest, warmte en gezelligheid is aangebroken. Met Kerst wordt er vaak gegeten met familie, en met oud en nieuw wordt er gezellig gefeest en afgeteld naar het nieuwe jaar, maar wat kun je als volwassene nou eigenlijk doen tijdens Sinterklaas?

Lootjes trekken

Plan een avond met je vrienden of familie in om bij elkaar te komen. Leuk is dan om bijvoorbeeld van tevoren lootjes getrokken te hebben en voor de persoon op je getrokken lootje een gedicht te maken of een kleinigheidje te kopen. Zo maak je van een normale avond een heerlijk Sinterklaasavondje! Zet een schaaltje pepernoten op tafel of bijvoorbeeld taai taai om helemaal in de Sinterklaas stemming te komen.

Bezoek een Sinterklaashuis

Door heel het land heen zijn verschillende landgoederen en huizen van Sinterklaas te vinden. Bezoek bijvoorbeeld het Landgoed van de Sint Limburg in Schinveld of het huis van Sinterklaas in Utrecht. Ook heb je de chocolade- en speculaasfabriek van de Sint in Zaandam of het Sinterklaashuis in Eindhoven. Deze locaties zijn allemaal leuk om te bezoeken met leuk gezelschap!

Workshop Sint lekkernijen maken

Reserveer een workshop om Sinterklaas lekkernijen te maken! Deze lekkernijen hebben een eeuwenoude geschiedenis en komen ieder jaar terug wanneer 5 december dichterbij komt. Steek zelf bij een workshop bij de bakker je handen uit de mouwen om speculaas, taai taai of borstplaat te maken!

Een knusse spelletjesavond

Organiseer een gezellige avond met (verschillende) spelletjes. Lekker ouderwets, op Sinterklaasavond met een groepje kluppers of je familie. Een aantal (bord)spellen die leuk zijn om jullie mee te vermaken deze avond zijn bijvoorbeeld Ligretto, Triviant, Monopoly of 30 Seconds!.

Met Sinterklaas is het ook leuk om een spel te spelen waarbij je elkaar cadeaus kunt geven. Je hebt bijvoorbeeld ‘het dobbelspel’ waarbij iedereen wat kleinigheidjes koopt en door middel van een spel probeert het cadeau te krijgen wat diegene wilt! Bij ieder getal op de dobbelsteen hoort dan een opdracht, bijvoorbeeld geef het cadeau door naar links, pak het cadeau uit, ruil je cadeau en ga zo maar door.

Pepernoten bakken

Hou je van lekkere dingen bakken? Maak dan eens je eigen pepernoten in plaats van ze te kopen in de winkel. Er staan tal van recepten op het internet voor de lekkerste pepernoten in allerlei soorten en maten! Dit is ook een leuke activiteit om te doen met je kleinkinderen als je deze hebt.

Trek je wandelschoenen aan

Wandelen kan altijd, bij iedere gelegenheid. Trek dus je wandelschoenen aan en loop een leuke route! Vaak zijn de centrums van dorpen en steden mooi versierd in de decembermaand dus dat is zeker een aanrader!