Als je een nieuwe plek wil ontdekken hoef je niet altijd ver te reizen! Er is al veel moois te zien in de buurt van Nederland. In deze blog zullen dan ook bestemmingen op rijafstand te vinden zijn die de moeite waard zijn om te bezoeken! Leuk voor een dagje weg of bijvoorbeeld een lang weekend. Lees snel verder en maak een activiteit aan in de Klup-app om te gaan ontdekken.

Het Ruhrgebied

Dit gebied in Duitsland is een aantrekkelijke plek om te bezoeken. Niet alleen is het dichtbij, ook vind je er bijzondere bezienswaardigheden. Je vindt er erfenissen uit een tijd vol fabrieken. Veel plekken zijn veranderd in kunstwerken, plaatsen voor evenementen en landschapsparken. Je kunt er ook een mooie fietstocht maken, zoek hiervoor oop ‘route van de industriële cultuur’.

De Waddeneilanden

Als je het vasteland verlaat voelt het meteen als of je op vakantie bent. Een bezooekje aan de Waddenzee laat je de dagelijkse zorgen vergeten. Het is  leuk om op een van de eilanden een wandeling of fietstocht te maken. Sluit af bij een plaatselijk horecatentje om je dag compleet te maken!

Rijafstand

Sauerland

Een gebied met een afwisselend landschap. Ideaal voor de actieve kluppers. Je kunt hier niet alleen mountainbiken of skiën, bezoek bijvoorbeeld ook de grotten en stuwmeren om prachtig langs af te wandelen. Je vindt er ook de Rothaar Steig, dit is een wandelroute van wel 158 kilometer, een beetje lang om in één keer te wandelen, maar als je deze opdeelt in etappes is het zeker leuk om hier een stuk van te ontdekken!

Ardennen

Met een prachtige natuur en gezellige dorpjes zijn de Belgische Ardennen zeker een plaats op rijafstand die de moeite waard is. Dit gebied zorgt ervoor dat iedereen meteen op avontuur uit wil gaan! Grotten, een middeleeuws kasteel, het uitzicht op de rivier de Semois, en nog veel meer. Ben je naast natuur ook op zoek naar geschiedenis, kunst en gezelligheid? Dan zijn steden als Luik of Namen zeker de moeite waard.

West-Vlaanderen

Brugge, Oostende, Blankenberge, allemaal plaatsen in de meest westelijk gelegen provicie van België. Je vindt hier eeuwenooude kastelen en abdijen, fiets- en wandeltochten, rivieren en natuurlijk het strand. Ook vind je er geschiedenis in een stad als Ieper die in de Eerste Wereldoorlog volledig is vernietigd en daarna terug opgebouwd. Voor ieder wat wils te vinden in deze regio op rijafstand.

Rijafstand

Zet een plaats op rijafstand in de Klup-app!

Ga samen met een groepje op ontdekkingstocht! Bezoek samen een plaats op rijafstand en ontdek samen de natuur en cultuur die deze plaatsen rijk zijn. Ben jij geïnspireerd geraakt? Maak dan een activiteit aan in de Klup-app.

Maak een activiteit aan