Sinterklaas is weer uit het land vertrokken, maar voordat je het weet staan de volgende feestdagen alweer voor de deur! Het einde van het jaar is in zicht, dat betekent dat het tijd is voor kerst en oud & nieuw! In deze blog vind je activiteiten die leuk zijn om te doen op of rond om deze dagen.

Touren in eigen stad

Het dorp of de stad waarin je woont heeft vaak meer te bieden dan je misschien in eerste instantie verwacht! Ga op zelf op ontdekkingstocht in je eigen woonplaats of neem bijvoorbeeld een groepje kluppers mee om te laten zien wat voor leuks er te vinden is. Heb je je eigen woonplaats wel gezien? Ga dan bijvoorbeeld met een groepje op pad om een nieuwe stad (in je omgeving) te bezoeken.

Bezoek een museum

Ook culturele activiteiten zijn leuk om te doen tijdens de decembermaand. Er zijn allerlei musea die je kunt bezoeken. Ook leuk is het om een keer buiten je comfort zone te treden en een museum te bezoeken waar je interesse misschien niet meteen ligt. Het kan zo maar zijn dat je iets ontdekt wat je erg leuk blijkt te vinden!

Kerstrecepten uitproberen

Het hele internet staat vol met recepten voor kerst. Heb jij al bedacht wat je tijdens de kerstdagen gaat eten? Doe inspiratie op en probeer samen met anderen je recepten alsvast uit. Zo shine jij tijdens de kerstdagen bij je familie of vrienden!

Kerstactiviteiten

Bezoek een (kerst)markt

Er zijn tal van kerstmarkten te vinden. Niet alleen in Nederland vind je deze, maar ook bijvoorbeeld net over de grens van Duitsland zijn leuke markten te vinden. Je vindt hier van alles, van kraampjes met lekker eten tot kunst en nog veel meer.

Schaatsen tijdens de feestdagen

Op zoek naar een sportief uitje? Schaatsen is dan zeker iets leuks om te doen. Dit kan op een binnen schaatsbaan, maar er zijn ook plekken waar in de open lucht een baan is aangelegd. Bind de ijzers onder en voel je vrij op het ijs!

Organiseer een filmavond

Als het koud is, is er niets lekkerder dan onder een dekentje op de bank zitten onder het genot van goed gezelschap en een leuke film. Er zijn allerlei verschillende soorten films. Heb je zin in een romantische kerstfilm? Of toch liever een actiefilm? Het kan allemaal!

Kerstactiviteiten

Meer activiteiten voor tijdens de feestdagen

In de Klup-app staan tal van activiteiten gepland die plaatsvinden op of rond om de feestdagen. Sluit jij ergens aan om 2022 met een knaller af te sluiten? Of heb je inspiratie opgedaan door deze blog en ga je zelf wat organiseren? Het kan allemaal!