Een zo lang mogelijk leven hebben, dat willen we bijna allemaal wel. En dan vooral eentje die goed gevuld is met sociale activiteiten, gezelligheid en het ontdekken van nieuwe dingen. Wat blijkt? Dit is de sleutel tot een lang(er) leven!

Een langer leven? Zorg voor sociale activiteiten

Uit onderzoek gepubliceerd in het Journal of Epidemiology & Community Health is gebleken dat sociaal zijn je leven kan verlengen. Het blijkt dat regelmatig tijd doorbrengen met vrienden, familie of andere (bekende) mensen een positief effect heeft op onze levensduur. 

Uit het onderzoek kwamen duidelijke cijfers naar voren. Bij mensen die af en toe sociaal contact hadden werd de dood met 42% uitgesteld en bij mensen die minstens maandelijks sociaal contact hadden met 48%. De levensduur werd zelfs met 110% verlengd bij degenen die wekelijks sociaal contact hadden. Dit in vergelijking met mensen die nooit sociaal actief zijn.

Een sociaal leven met Klup

Klup is het perfecte voorbeeld voor het vinden van (laagdrempelige) sociale activiteiten met mensen die hetzelfde leuk vinden als jij. Zoek op activiteiten die jij leuk vindt en geniet van het contact met elkaar. Ga je voor een wandeling, het drinken van een kopje koffie of misschien wel een festival? Het is allemaal te vinden in de Klup-app.

Eigenlijk kunnen we dus wel stellen dat door actief te zijn bij Klup je levensduur verlengd kan worden! En dat niet alleen natuurlijk, het is ook gewoon hartstikke gezellig en fijn om samen leuke dingen te ondernemen.

Neem deel aan een activiteit

Stap die drempel over, het is lekker weer buiten en de Klup-app staat boordevol activiteiten. Klik op de knop hieronder en schrijf je in voor een activiteit die jou leuk lijkt. Samen genieten is leuker dan alleen!

 

 

 

 

Lees het hele artikel over het onderzoek hier