Om een duidelijk, chronologisch pad te creëren én een unieke inkijk te bieden in ruim 2500 jaar geschiedenis biedt de Vrije Academie een Introductie Kunstgeschiedenis aan met Klup-korting! Je leert hier van alles over de klassieke oudheid, hedendaagse meesterwerken en vrijwel alles daartussen in. Ben je hier nieuwsgierig naar? Lees dan snel verder.

Kunst & Cultuur met de Vrije Academie

Al sinds 1990 is de Vrije Academie het grootste landelijke onderwijsinstituut voor kunst & cultuur. Wat is hun doel? Om (culturele) kennis voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk te maken, bijvoorbeeld voor kluppers! Uiteraard doen zij dat niet alleen, met behulp van een groot team van professionele sprekers en bevlogen docenten is het mogelijk om op een leuke manier met kunst & cultuur kennis te leren maken of om er meer over te leren.

De Vrije Academie & Klup

In de afgelopen jaren hebben al veel kluppers deelgenomen aan speciale workshops en colleges. Ook was de Vrije Academie aanwezig tijdens de door Klup georganiseerde Vitality Experience. Tijdens dit festival hebben tientallen festivalgangers genoten van een crashcourse kunstgeschiedenis. In de prachtige Botanische Tuinen in het zonnetje, wat wil je nog meer?

Een ontdekkingsreis in vogelvlucht

Is je interesse gewekt en wil je nog meer leren van onze kunstgeschiedenis? Dan kun je er voor kiezen om in 10 boeiende hoorcolleges dieper te duiken in kunstgeschiedenis en de daarbij horende diepgaande verhalen, spannende anekdotes en verrassende feiten. Je leert er alles over de verschillende periodes, je ontdekt verbanden tussen kunstwerken en je duikt in de essentie van belangrijke meesterwerken. De kosten van deze reeks zijn normaal gesproken €289,-.

kunstgeschiedenis

Over de Kunstgeschiedenis

De reis begint met een terugblik naar de Griekse beschaving, waar vrijwel alles draait om harmonie, de juiste proporties en de schoonheid van de menselijke vorm. De fundatie die in deze tijd wordt gelegd is zó belangrijk, dat het de basis is gaan vormen voor de gehele kunstgeschiedenis. Reis daarna door de Renaissance, de Barok en Rococo waar werken als de onvergetelijke Mona Lisa (hoe klein ze dan ook is) en het meesterwerk De Nachtwacht voorbij komen.

De reis eindigt in het modernisme tot hedendaags, waar een explosie plaatsvond van creativiteit. Het kubisme, surrealisme, abstract expressionisme; noem ze maar op! Stuk voor stuk staan we er samen bij stil en diepen we het uit.

Kortingscode Kunstgeschiedenis speciaal voor kluppers

Grijp deze kans en duik in de geschiedenis, van eeuwenoude meesterwerken tot hedendaagse iconen. Speciaal voor kluppers biedt de Vrije Academie nu tijdelijk de Introductie Kunstgeschiedenis met 25 euro korting aan! Schrijf je in met code KLUPINTRO (geldig tot en met 30 september 2023) voor deze inspirerende reis en ontdek de verborgen verhalen achter de bekendste kunstwerken aller tijden.

Schrijf je hier in met Klup-korting
Kunstgeschiedenis

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen