In “Kluptips van het Team” nemen we je mee langs leuke activiteiten die wij zelf graag doen. We werken elke dag hard aan het Klup-platform om onze community te ondersteunen bij het organiseren van diverse activiteiten. Maar wat vinden wij zelf eigenlijk leuk om te doen? In deze rubriek krijg je een kijkje achter de schermen van Klup!

Co-founder Michelle bijt het spits af. Ze ging onlangs ‘vogelen’ met vrienden en deelt hier haar ervaring.

Mijn eerste ervaring met vogelen

Ik mag deze nieuwe rubriek aftrappen, en dat doe ik met veel plezier! Een tijdje geleden las ik in Het Parool een artikel over Jesse, iemand met een grote passie voor vogels. Tijdens de coronatijd was vogelen één van de weinige activiteiten die je nog kon doen, en Jesse besloot toen excursies te organiseren. Ik herinner me dat ik dacht: ‘Wat grappig en tof dat hij dit is gaan opzetten!

Twee weken geleden kreeg ik een bericht van een vriendin. Ze wilde haar verjaardag vieren in de duinen van Den Haag (Meijendel) en we zouden gaan vogelen met – jawel – Jesse! Toeval bestaat niet, toch?

Ontdek de mooiste vogels van Nederland

We verzamelden bij de ingang van Meijendel, een prachtig natuurgebied. Jesse had verrekijkers en een enorme telescoop voor ons meegebracht. Hij wist veel te vertellen over de vogels die we konden spotten. Heb je ooit gehoord van de bosruiter, groenpootruiter, kanoet, witgatje, oeverloper, bonte strandloper of drieteenstrandloper? Voor een eerste keer maakt het eigenlijk niet zoveel uit welke vogel je ziet; het feit dát je ze ziet, en dan ook nog eens haarscherp door een verrekijker of telescoop, is geweldig. Vogelen is een ideale combinatie van ontspannen in de natuur en alert zijn op alles wat beweegt of vliegt.

Vogelen

Het was een prachtige middag, zoals je op de foto kunt zien, en we hebben veel verschillende vogels gespot. Omdat het zowel leerzaam als leuk was, lijkt dit me een perfecte activiteit om met een groepje kluppers te doen. Daarom is dit mijn tip van de maand! In Nederland zijn er veel natuurgebieden waar je kunt vogelen, en er zijn genoeg ‘vogelaars’ die excursies aanbieden.

dagje in de natuur vogelen

Op avontuur met Dagje in de Natuur

Wij gingen vogelen via dagjeindenatuur.nl, een geweldige website waar je allerlei avontuurlijke natuuruitjes kunt boeken. Van vogels spotten tot wildplukken en het speuren naar zoogdieren – er is voor ieder wat wils! De keuzes zijn eindeloos, en je kunt overal in Nederland (en zelfs een stukje België) terecht. Voor mij was het de perfecte manier om iets nieuws te leren én een gezellige middag door te brengen met vrienden. Echt een aanrader, ook om bijvoorbeeld je (klein)kinderen mee op avontuur te nemen!

Maak een activiteit aan in de Klup-app!

Ben je geïnspireerd door dit verhaal? Zoek een leuke excursie uit en ga samen met je favoriete kluppers de natuur in!

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app