Heb je ooit verse groenten en fruit direct van de plant willen plukken? In Nederland zijn er volop pluktuinen waar je zélf aan de slag kunt. Denk aan sappige aardbeien, knapperige appels en frisse komkommers, allemaal klaar om door jou geplukt te worden. In deze blogpost check je de leukste pluktuinen in Nederland!

Oh, en hadden we al gezegd dat je het eindresultaat lekker mee naar huis mag nemen? Heerlijk thuis nagenieten, dus!

Fruittuinen in het noorden van Nederland

Fruittuin van West
Aan de rand van Amsterdam vind je op een klein stukje land allerlei soorten fruit. Er is zelfs een groentegrot waar je zelf witlof en paddenstoelen kunt plukken. De Fruittuin van West vind je op Tom Schreursweg 48 in Amsterdam. Bezoek de website voor meer informatie.

Landgoed de Olmenhorst
Op het landgoed in Lisserbroek groeien de lekkerste vruchten in de mooiste boomgaard van Nederland. Je kunt zelfs een appelboom adopteren of cadeau geven! Ze zijn gespecialiseerd in appels en peren. Landgoed de Olmenhorst vind je op Lisserweg 481 in Lisserbroek. Hier vind je alle informatie.

Fruittuinen van West

Plukken in het midden van Nederland

Nieuw Slagmaat
Op de boerderij in Bunnik worden diverse groente en fruit geteeld, waarvan je een deel zelf mag plukken. Specialiteiten: appels, peren, pruimen, kersen, kiwibessen en pompoenen. Het adres is Marsdijk 5 in Bunnik. Hier vind je de website.

Très Jolie
Très Jolie is een ecologisch kleinfruitbedrijf waar je op zelfplukdagen allerlei soorten bessen kunt plukken. De tuin is ook een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van wat de natuur te bieden heeft.  Specialiteiten: bessen, bramen en frambozen. Je vindt ze aan de Boshuisweg in Achterveld. Hier vind je alle informatie.

De Hosterhof
Bij deze biologische boerderij in de buurt van Arnhem kun je niet alleen zelf oogsten, maar ook complete groentepakketten kopen. Ze verbouwen hier maar liefst 80 soorten groenten. Specialiteiten: tomaten, komkommer, aubergine en paprika’s. Het adres is Horsterstraat 1 in Duiven. Hier vind je informatie over het abonnement.

De Bosrand
In de pluktuin van Wageningen is van alles te beleven. Naast fruit kun je ook theekruiden en bloemen plukken, waarvan sommige zelfs eetbaar zijn. Specialiteiten: diverse bessen, chocolademunt en aardbeienmunt. Je vindt ze aan de Dorpskampweg in Wageningen. Hier vind je alle informatie.

Très Jolie

Pluktuinen in het zuiden van Nederland

De Buytenhof
In de pluktuin van de Buytenhof kun je, afhankelijk van het seizoen, de lekkerste vruchten en groenten plukken. Specialiteiten zijn appels, aardbeien, peren, pompoenen en aardappels. In de zomer kun je zelfs een boeket plukken in de bloementuin. Het adres is Rijsdijk 98 in Rhoon. Hier vind je de website.

Pluktuin op het Erf
Op het Erf staan smakelijke producten hoog in het vaandel. Je kunt hier niet alleen biologisch fruit plukken, maar ook je picknickmand laten vullen en streekproducten meenemen, waaronder eigen vlees. Je vindt ze op de Aa-brugstraat 4A in Heeswijk-Dinther. Bekijk hier meer informatie.

De Buytenhof

Trommel je favoriete kluppers op en ga fruit plukken!

Maak een activiteit aan in de Klup-app, ga aan de wandel met je favoriete kluppers en stop onderweg bij een van de leukste pluktuinen in Nederland! Vergeet niet om een mand of tas mee te nemen om je vers geplukte lekkernijen mee naar huis te nemen. Een perfect zomers uitje, met als beloning heerlijk vers fruit en groenten om thuis van te smullen!

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app