Ga jij er in de zomer ook graag op uit, maar blijf je dit seizoen in Nederland? Geen zorgen, want je hoeft niet ver te reizen om er een topzomer van te maken! Ook in Nederland is van alles te beleven. Voor kluppers die graag samen eropuit gaan, zijn deze superleuke Oer-Hollandse activiteiten de perfecte inspiratie voor een geslaagde zomer!

Wandel door de Zaanse Schans: Een Oer-Hollandse beleving

Als je bij de Zaanse Schans aankomt, voelt het alsof je een stap terug in de tijd zet. Dit charmante dorpje nabij Zaandam staat vol met historische windmolens, houten huisjes en ambachtelijke werkplaatsen. Als de zon schijnt, kun je heerlijk ontspannen op een van de terrassen aan het water. Liever geen wandeling? Je kunt de Zaanse Schans ook ontdekken per boot of fiets. Via deze link vind je meer informatie over de Zaanse Schans.

Vaar door het betoverende Giethoorn: Typisch Nederlands uitje

Giethoorn staat bekend als het “Venetië van het Noorden” en is een echte must-see. Het dorp is autovrij, waardoor het er heerlijk rustig is. Waar de bijnaam vandaan komt? Het pittoreske Giethoorn bestaat uit vele waterwegen en bruggen, die de verschillende eilandjes van het dorp met elkaar verbinden. In totaal zijn er meer dan 170 bruggen waar je onderdoor kunt varen. Maak een activiteit aan in de Klup-app, huur een sloepje en bewonder de traditionele boerderijen en prachtige grachtentuinen. Ondertussen kun je een pitstop maken bij een van de vele gezellige waterkantcafés voor een heerlijke lunch of een kopje koffie. Op deze website vind je meer informatie over het bezoek aan Giethoorn.

Oer-Hollandse activiteiten in Giethoorn

Proef de beste kaas in Gouda: Traditioneel Nederlandse activiteit

Kaasliefhebbers opgelet! Gouda is de plek waar je moet zijn. Tot en met 29 augustus kun je elke donderdagochtend de beroemde Goudse Kaasmarkt bezoeken. Hier onderhandelen kaasboeren over de prijs van de kazen, net als vroeger! Naast heerlijke kaas vind je er gezellige muziek en historische schouwspellen.

 

Oer-Hollandse activiteiten in Gouda

Ontdek de kracht van water bij Deltapark Neeltje Jans

Zin in een leerzame dag? Bezoek dan eens Deltapark Neeltje Jans! Het ligt misschien niet erg centraal, maar dat maakt een bezoek des te specialer. Bij deze Oer-Hollandse activiteit leer je alles over de Deltawerken, een van de grootste waterbouwkundige projecten ter wereld. Daarnaast kun je genieten van een ontspannen rondvaart of de schattige zeehonden spotten in het opvangcentrum. Deze activiteit is een perfecte mix van plezier en educatie! Via deze link vind je alle tickets.

Beleef Nederland in het klein bij Madurodam

Wil je heel Nederland in één dag zien? Dat kan in het interactieve miniatuurpark Madurodam in Den Haag! Van de Amsterdamse grachten tot de Domtoren en van de Waddeneilanden tot de haven van Rotterdam, je ontdekt hier de rijke geschiedenis en cultuur van Nederland. Combineer je bezoek met nabijgelegen bezienswaardigheden zoals het Vredespaleis en het Binnenhof. Een perfecte mix van educatie en ontspanning!

Oer-Hollandse activiteiten in Madurodam

Visje happen in Volendam: Een Oer-Hollandse traditie

De lekkerste vis komt natuurlijk uit Volendam! Probeer de overheerlijke kibbeling of een broodje haring direcht aan de haven. Struin langs de Dijk, waar je tal van gezellige winkels en restaurants vindt, en geniet van het prachtige uitzicht over het IJsselmeer!

 

Trommel je favoriete kluppers op en ga samen op pad!

Dus, blijf lekker in je eigen land deze zomer en geniet van de Nederlandse charme. Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan voor het organiseren van een Oer-Hollandse activiteit. Organiseer een leuke Klup-activiteit en maak er een geweldige tijd van!

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app