De zevende editie van het Klup Magazine is er! In deze blog lees je het verhaal van klupper Joost. Kom meer te weten over hemzelf en de vele activiteiten die hij organiseert in de Klup app! Je kunt hier veel inspiratie uit opdoen.

“Als je je echt in een bestemming verdiept stuit je telkens op nieuwe verhalen”

Klupper Joost

Bij een echte avonturier zullen velen misschien niet direct denken aan een aardrijkskundeleraar. Hoe anders is dat bij de zeventigjarige Klupper Joost uit Hoorn.

Als docent trok hij de wereld over om alles waar hij les over gaf, met eigen ogen te zien. Inmiddels heeft hij meer dan 75 landen bezocht.

En hij is nog lang niet klaar met reizen, leren en het gepassioneerd delen van zijn belevenissen en kennis. Een geboren verhalenverteller deelt met ons zijn passie.

Hang naar Avontuur

“Nu ik met pensioen ben heb ik alle tijd om te reizen. De lol van het reizen begint al bij de voorbereiding. Als je je echt in een bestemming verdiept stuit je telkens op nieuwe verhalen. Ik vind het heerlijk om vooraf alles uit te pluizen door boeken te lezen, filmpjes te kijken en het internet af te struinen. Kortom: er helemaal in opgaan. Zo kun je ook een beetje van de gebaande paden afwijken en dingen zien die je niet vindt in de reisgidsjes.”

Activiteiten van Joost

Op Klup organiseer ik bijvoorbeeld veel bijzondere wandelingen. Vaak met een bijzonder of origineel thema. Zo heb ik laatst een ‘rare straatnamen-wandeling’ gedaan in Enkhuizen. Enkhuizen is de stad met de meest idiote straatnamen van Nederland. Je hebt er de Vette knol, Drie Groene Eikels (en Drie Zalmen), Hoerejacht, de Olifantsteiger, Tussen Hel en Vagevuur het Apenspel. Of de stadswandeling in Edam over Trijntje Kever, met 2,58 meter waarschijnlijk de langste vrouw die ooit in Nederland geleefd heeft. Er is zoveel te zien. We zijn door Amsterdam langs architectonische hoogtepunten gewandeld, in twee Art Nouveau wandelingen, maar ook moderne architectuur in de Zuidas, stedelijke veranderingsprocessen in Amsterdam-Noord of bijvoorbeeld Streetart in verschillende stadsdelen.. Heel leuk– totaal iets anders –was laatst met Klup strandzeilen in Wijk aan Zee. Iets wat ik normaal gesproken nooit zou doen.”

Meer lezen?

In het Klup Magazine lees je nog veel meer over Joost en zijn activiteiten. Je kunt veel inspiratie opdoen van zijn georganiseerde activiteiten. Zeker de moeite waard om te lezen! 

Naar de Klup app