Achter de schermen zijn wij continue aan het kijken hoe we onze community zo goed mogelijk kunnen faciliteren in onze missie: samen ervaringen delen. Een belangrijk onderdeel hierin is het zo goed mogelijk op weg helpen van met name nieuwe kluppers. Voor bijna iedereen was de eerste Klup-activiteit spannend en in het lokaal ondersteunen van (nieuwe) kluppers gaan de ‘Kluphosts’ een belangrijke rol spelen. Zie de Kluphost als een lokaal aanspreekpunt en promotor van Klup.

Wat doet een Kluphost?

Je hebt de huidige Kluphosts in de afgelopen tijd vast al eens voorbij zien komen, te herkennen aan hun roze badge in hun profiel met ‘Kluphost’. Zij zijn al vol enthousiasme bezig om deze (vrijwillige) rol vorm te geven. De afgelopen weken ben ik in gesprek gegaan met een aantal huidige Kluphosts om door te praten over hoe we hier nou met z’n allen een succes van kunnen maken. De belangrijkste bevindingen waren:

  • hosts vinden het leuk (en zijn er goed in) om lokaal als gastheer/gastvrouw te fungeren;
  • het welkom heten van nieuwe kluppers is belangrijk (oog voor iedereen);
  • het “Kluphost Programma” heeft als voornaamste doel ondersteuning bieden aan de hosts

Bij Klup geloven we erin dat we samen “heel Nederland” aan het kluppen kunnen krijgen. Vóór en dóór kluppers. Vandaar dat we een landelijk netwerk van hosts willen opzetten, waarbij we rekening houden dat elke provincie/regio een lokale aanpak vergt. Zo willen we veel meer in gesprek gaan met de hosts en ze meer betrekken bij bijvoorbeeld de ontwikkeling van de app. Hiervoor hebben we ook een nieuw teamlid aangetrokken: klupper Ton die de rol van Kluphost Coördinator vervult. Als aanspreekpunt voor de hosts én voor het Klup team denken we dat dit een waardevolle bijdrage gaat zijn! Hij stelt zichzelf voor in het filmpje.

Hoe word je een Kluphost?

Wat hosts allemaal doen, hoe ze ondersteunt worden én hoe we op zoek gaan naar nieuwe aanmeldingen kun je lezen via onderstaande knop. 

Kort samengevat zijn hosts lokaal het gezicht van Klup, zijn enthousiast én positief en vinden ze het leuk om andere kluppers “bij de Klup” te trekken. We willen het zo vrijblijvend maken als wat we bij Klup gewend zijn, maar er zitten wel een paar (leuke) voorwaarden aan vast om host te worden. Naast dat je veel (nieuwe) natuurlijk erg blij maakt staan er ook leuke en leerzame dingen tegenover. Dat lees je allemaal op de pagina!

Meer informatie & aanmelden Kluphost Programma


Tot slot wil ik graag benadrukken dat we blij zijn met álle organisatoren, ongeacht host of niet. Met dit host programma hopen we op een gestructureerde en herkenbare manier alle kluppers nog beter te kunnen faciliteren, beter te weten wat er speelt binnen de community en hier het platform nog beter en leuker te maken.