De Klup Zomer is al een tijdje van start. Er hebben al behoorlijk veel echt zomerse activiteiten plaatsgevonden, en er staan er nog meer op de planning! Kijk onder activiteiten in de Klup app voor deze activiteiten. Afgelopen zaterdag was het tijd voor de eerste Klup Zeildag van deze zomer.

Om 10 uur stonden 100 kluppers klaar om uit te varen, het Markermeer op. Helaas hadden de accu’s het even begeven en moesten we wachten op twee nieuwe, zodat we echt van start konden. Dit was gelukkig geen ramp; de kluppers hadden al plaatsgenomen op het voor- of achterdek en genoten van een heerlijk kopje koffie om de dag goed mee te beginnen. Op deze manier vloog de tijd voorbij en nu konden we echt het Markermeer op! Door deze kleine tegenvaller gingen we niet meer naar Hoorn, maar gingen we direct écht zeilen, tot blijdschap van vele kluppers. Het zeilen was natuurlijk de reden voor het deelnemen aan deze activiteit.

Constance

“Het was een hele geslaagde dag. Gezellige sfeer, leuke muziek, goed personeel aan boord, wat willen we nog meer!”

De zeilen werden, met hulp van een aantal sterke kluppers, gehesen en de zon begon langzaam door te komen. Na genoten te hebben van een lekker broodje kroket of een van de andere heerlijke lunch-opties, begon de wind toe te nemen. Terwijl de kluppers meezongen met Sweet Caroline, dat door het Hound Dog Duo ingezet werd, begon de wind toe te nemen. Met windkracht 6 in de zeilen begon het echte avontuur. De Stedemaeght ging steeds schever hangen en de eerste kopjes en glazen gleden al van de tafels. Waar een enkeling het toch een beetje spannend begon te vinden, kon er voor het overgrote deel van de kluppers nog wel een schepje bovenop. Tot tweemaal toe vlogen de golven het dek op, waarmee het echte zeilgevoel compleet was.

 

 

“Een top dag. Het leuke is dat je om je heen kijkt en met iedereen die je ziet een praatje kan maken!”

Gedurende de hele tocht hebben de kluppers mee kunnen zingen met de covers van het Hound Dog Duo. Hitjes als Lola en Hit The Road Jack werden afgewisseld met de bekende nummers van Hazes en met ieder nummer werd even hard meegezongen.

Na een aantal uren op het water en een borrel verder werd het tijd om weer aan te meren in Lelystad. Het Hound Dog Duo speelde de laatste nummers en de kluppers maakten zich klaar om van de Stedemaeght te stappen.

 

Er is gezeild, gezongen, geborreld en vooral heel veel gekletst! We hebben met zijn allen genoten van deze fantastische dag!

Constance

Klinkt jou dit goed in de oren en sta jij te springen om ook zo’n dag bij te wonen? Meld je dan aan voor de Klup Zeildag #2!

 

Naar de activiteit