Nu de temperatuur al verschillende keren boven de 25 graden is gekomen komt de barbecue weer tevoorschijn! Lekker met een groepje kluppers buiten in het zonnetje onder het genot van heerlijke gerechten van de barbecue. Ben je op zoek naar inspiratie voor tijdens je barbecue dan ben je hier aan het juiste adres.

Alles voor een fijne barbecue activiteit

Niet alleen het vlees of een salade is van belang, er zijn nog meer zaken waar aan gedacht moet worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een toetje en of dat je nog wel briketten of een gasfles in huis hebt! In deze blog vind je een fijne checklist om jouw barbecue een succes te maken.

barbecue

Een handig boodschappenlijstje

 • Salade: pastasalade, couscous salade, fruitsalade
 • Vlees: hamburger, wortjes, speklapjes, kipspiesjes
 • Groenten: gegrilde groenten zoals courgette, paprika of aubergine
 • Rauwkost: komkommer- of huzarensalade
 • Brood: stokbrood of broodjes om je hamburger op te doen
 • Fruit: meloen, ananas of druiven
 • Kruidenboter: of bijvoorbeeld zeezoutboter of andere tapenade
 • Sausjes: cocktailsaus, knoflooksaus, satΓ©saus en barbecuesaus
 • Drinken: water, frisdrank, wijn of bier
 • Toetje: een lekker bolletje ijs
 • BBQ benodigdheden: briketten, houtskool, gas, aanmaakblokjes

Hoeveel heb ik nodig?

Voor vlees, vis en vega producten kan uitgegaan worde van ongeveer 3 stuks per persoon. Er kan altijd wat overblijven, het is dus handig om voor producten te gaan die makkelijk in te vriezen zijn zoals burgers.Β 

Wanneer je stokbrood in gaat slaan kun je uitgaan van ongeveer 3 personen per stokbrood. Voor salade kun je ongeveer 200 gram per persoon rekenen. Er zijn natuurlijk salades die meer vullen dan anderen, dus houd daar ook rekening mee!

Sowieso geldt dat er grote en kleine eters zijn. Kijk dus goed naar het gezelschap dat op je barbecue activiteit komt. Komen er alleen maar mannen, dan kun je beter wat meer halen!

barbecue

Meer tips!

Vind je een barbecue voorbereiden veel werk? Doe het dan samen! Of laat iedereen iets meenemen, zo verdeel je het en ontdek je misschien weer een nieuw recept door iemand. Het is ook leuk om een muziekje aan te zetten op de achtergrond, zorg dus voor een mobiele telefoon met boxje of een radio. Een vliegenkap voor over het gemaakte eten is ook erg praktisch.Β 

Ben je nog op zoek naar leuke recepten? Kijk dan eens in deze blog met 20 barbecue recepten. Of bijvoorbeeld in deze blog met verschillende salades voor bij de barbecue!

Organiseer zelf een barbecue

Ben jij na het lezen van deze blog helemaal lekker gemaakt om een barbecue te gaan organiseren? Wacht dan niet langer! Kluppers staan te springen om activiteiten, en samen eten is altijd gezellig. Ben jij klaar om er samen een geweldige Klup Zomer van te maken? Ze dan een activiteit in de Klup-app en geniet.