De zevende editie van het Klup Magazine is er! Met op de cover niemand minder dan Tanja Jess. Het magazine staat weer boordevol inspirerende en activerende artikelen. Lees over thema’s zoals cultuur, reizen en vitaliteit. In deze blog lees je alles over belevingsuitjes! Zeker een inspiratiebron voor activiteiten.

Wat zijn belevingsuitjes?

Musea waar je fluisterend kijkt naar kunst die je niet mag aanraken, die kennen we er genoeg. Daarnaast verschijnen steeds meer zogeheten experiences waar je kunst met al je zintuigen kunt beleven. Worden wij 50-plussers daar blij van? Kluppers Ineke en Micky (allebij 53 jaar) gaan op onderzoek uit!

The Upside Down (krijgt een 8,5)

In de kleurrijke stijlkamers van The Upside Down maak je de gekste selfies voor op je sociale media. Doet dat er nog toe na je vijftigste? Neuu, maar het is wel heel leuk om mee te maken! Dit is echt een speeltuin voor grote mensen. Interactief . Elke stijlkamer daagt je uit om zelf leuke poses te bedenken voor je foto’s! Ineke en Micky hebben door dit museum flink gelachen! Ook is het leuk dat je interactie hebt met andere bezoekers, je helpt elkaar bijvoorbeeld met het maken van foto’s. En als extra, de foto’s die je met de QR-camera’s ter plaatse maakt, vind je na afloop op het internet. Spannend! Hoe zouden ze geworden zijn? Alsof je wacht tot je rolletje ontwikkeld is, maar dan anno nu.
Naar de website van Upside Down

Doloris’ Meta Maze (krijgt een 7+)

Deze attractie hangt aan elkaar van geheimzinnigheden. Wie is Doloris? Wat is een Meta Maze? De website verklapt alleen dat dit het grootste kunstdoolhof ter wereld is met meer dan veertig kamers vol mysterieuze objecten en verstopte doorgangen. Je mag geen foto’s maken en je horloge moet af. Nadat je je telefoon en andere bezittingen in een kluis hebt gedaan, word je geblindoekt naar de ingang geleid.

Er zijn geen acteurs of schrikelementen, het gaat puur om het genieten van de ervaring. Je komt wel andere bezoekers tegen, die soms luid met elkaar praten. Dat is jammer, het verbreekt de magie wanneer je zoals Micky een bijzondere omgeving in je op wilt nemen en jan-met-de-pet roept of je soms zit te mediteren. Wie terug wil naar een favoriet gedeelte van de maze, kan dat geheid niet meer vinden. Wie zoekt naar de uitgang heeft misschien wat geduld nodig. En wie denkt alles te hebben gezien, moet   na afloop eens met andere bezoekers praten …
Naar de website van Doloris Meta Maze

Meer belevingsuitjes?

Ben je geïnspireerd geraakt door deze twee uitjes? Maak dan een activiteit aan in de Klup app! En wie weet sta jij binnenkort in het Upside Down museum. Goed om te weten: tot het einde van het jaar krijg je 20% korting bij the upside down! Gebruik bij je online reservering de code KLUP20. Wil je nog meer belevingsuitjes? Lees dan snel het artikel in het Klup Magazine!
Maak een activiteit aan