Op een van de laatste dagen van december kijken we graag samen terug op het bijzondere jaar 2022. Na roerige jaren met beperkingen konden we dit jaar eindelijk weer doen waarvoor we bedoeld zijn – namelijk samen ervaringen delen – en hebben jullie volop genoten van de Klup community. In deze terugblik delen we hoogtepunten, cijfers en bijzondere verhalen. Hopelijk kijk jij net als wij terug op een geslaagd jaar en wordt 2023 alleen maar leuker! 

2022 in cijfers

Met dagelijks duizenden actieve kluppers en wekelijks 300 nieuwe activiteiten is er dit jaar ook weer enorm veel ondernomen. Nieuwe vriendschappen, bijzondere momenten, nieuwe relaties (ook al zijn we geen dating platform ontstaan er toch mooie dingen) en hebben we helaas ook afscheid moeten nemen van kluppers. Al met al een actief en bewogen jaar:

👋 14.052 nieuwe kluppers verwelkomt

💃🏻 13.115 activiteiten plaatsgevonden

🤝 65.278 connecties gemaakt

📸 14.375 momenten aangemaakt

Organisatoren in 2022

Samen ervaringen delen begint bij alle organisatoren die het hele jaar door enthousiast activiteiten hebben georganiseerd. Van grote feesten en workshops tot wandelen en gezellig thuis eten met een paar kluppers. Iedere organisator (gemiddeld 600 organisatoren per maand) doet zijn best en is even belangrijk. Toch willen we de 5 kluppers die dit jaar het allermeeste hebben georganiseerd in het zonnetje zetten.

Ellen (198) organiseert er op los in omgeving Soestijk, regio Aarlanderveen zal nooit meer hetzelfde worden door al die Klup-activiteiten van Corrie (148), Hans(141)  en Minie (135) wisselen de alombekende VrijMiBo af in Rotterdam en organiseren ook in de rest van het land en tot slot zorgt Ebel (116) ervoor dat het Oosten van het Land (Assen e.o.) er flink op los klupt. Bij elkaar organiseerden zijn afgelopen jaar 742 activiteiten! 

Namens alle kluppers bedankt organisatoren voor al jullie inzet door heel Nederland! 🙌

2022 Corrie

Leuke feitjes

Met zoveel activiteit en kluppers zijn er natuurlijk ook leuke feitjes om te benoemen. 

Actiefste kluppers qua deelname aan activiteiten:

Ondanks dat de vrouwen in de meerderheid zijn en de vrouwen graag wat meer mannen zien bij activiteiten hebben we een top 3 aan mannelijke kluppers die het meeste hebben deelgenomen aan activiteiten dit jaar.

  1. Mo uit Rotterdam (238 activiteiten)
  2. Bekkende Jos uit Waddinxveen (176 activiteiten)
  3. Rob uit Alphen aan den Rijn (168 activiteiten)

Binnen dit aantal zijn georganiseerde activiteiten niet meegenomen. Nou mannen, ga eropuit in 2023 en neem deel aan gezellige activiteiten!

Best bezochte activiteiten:

Als we kijken naar het grootste aantal deelnemers per activiteit staat samen naar de film kijken bovenaan. Zo keken er bij twee films die Tessa uit Den Haag plaatste er bijna 300 kluppers. Alleen en toch samen! Als we kijken naar de knaller van dit jaar dan staat ‘Gouda 750 Waterstad’ bovenaan. 134 kluppers kwamen naar de activiteit van Henny om naar al die historische schepen te kijken!

2022 Gouda

Je moet er wat voor over hebben: 

Veelal wordt er geklupt in de eigen regio maar zeker in de zomer hebben we gezien dat kluppers een flink stuk willen reizen voor leuke activiteiten. Zo reisde Hennie vanuit Groningen naar Valkenburg, Marianne (Barendrecht) en Ella (Gorichem) gingen samen zeilen op de Waddeneilanden en Trijny reisde vanuit Bolsward naar Zeeuws Vlaanderen voor een gezellige BBQ.

2022 zeilen

Hoogtepunten 2022

Uiteraard heeft iedereen zijn eigen persoonlijke hoogtepunten en staat de app vol met al die duizenden mooie momenten. Als wij terugkijken willen we er toch een paar uitlichten en kijken we alweer uit naar het komende jaar!

Al deze video’s bekijk je via de nieuwsfeed in de app en via ons Youtubekanaal (abonneer je hier om niks te missen)

Het jaar zit er nu echt op en dit was hem voor 2022. Tot in het nieuwe jaar en maak er wat moois van. Samen zijn en maken we Klup! 

Het Klupteam