Als voormalig binnenhuisarchitect hield Jaap altijd al van reizen.  Hij is een echte avonturier. Als vlogger voor TUI en Klup TV, reis ontwikkelaar bij X-plorer en reisleider bij Estivant Vakanties heeft hij al heel wat reizen mogen maken. De laatste jaren vooral samen met kluppers, want mensen verbinden vindt hij het mooiste aan zijn werk als communitu manager van Klup.

Levenslust is de brandstof die mij vooruit stuwt”

Terug in de tijd

Als we ruim vijf jaar teruggaan in de tijd, waren het Michelle Wolters en Michiel van den Berg die vanuit een persoonlijke ervaring Klup hebben opgericht. Na het overlijden van Michelle’s moeder is vader Thieu zes jaar geleden vanuit Brabant naar Amsterdam verhuisd om dichter bij zijn dochters te wonen. Eenmaal in Amsterdam bleek het erg lastig om een nieuw sociaal netwerk op te bouwen. Thieu was niet op zoek naar een relatie maar gewoon naar gelijkgestemden om leuke dingen mee te doen. Een online en moderne oplossing voor dit probleem was er niet. “Dat kan anders”, dachten Michelle en Michiel.

Jaap: “Dat klopt, met heel weinig middelen hebben ze de eerste app ontwikkeld die alleen maar foto’s en het profiel liet zien waardoor het toen gekscherend ‘Tinder voor bejaarden’ werd genoemd. De dochter van vrienden van mij attendeerde me op een vacature bij Klup als community manager. Ze zei: ‘Ome Jaap, dit ben jij!’ En ze had het helemaal goed gezien.”

 

Jaap

Bestemming

“Ik wist dat ik nog iets moest invullen waar ik nog niet aan toegekomen was. Ik geloof heel erg dat er een bepaalde bestemming op je leven rust en blijkbaar stond ik toen op een soort kruispunt. Klup is heel duidelijk mijn bestemming. Ik wist na het gesprek met Michelle en Michiel dat het een missie zou zijn, een soort roeping. Want werken bij en voor Klup is voor mij meer dan een baan. Ik ben hier duidelijk ooit voor bedacht, gemaakt en toegerust.

En inmiddels is Klup uitgegroeid tot een social platform dat iedere week ruim 200 activiteiten door het hele land inbeeld brengt en dus ook die leuke reisjes naar het buitenland, zolang het allemaal kan en mag.” Klup is dus geen dating site. Dat er uiteindelijk wel relaties uit kunnen ontstaan, heeft te maken met het feit dat Klup mensen met elkaar verbindt en dat gelijkgestemden leuke dingen met elkaar doen. Want dat is de basis.

Jaap: “Het is gewoon niet goed dat een mens eenzaam is. Bij Klup verlangen mensen ernaar om niet alleen erop uit te hoeven gaan. Dat is waarom Klup het leven van mensen kan veranderen. Daar lees je in het magazine en in de app veel verhalen over. Het is ook echt zo: gedeelde vreugd is dubbele vreugd. Klup geeft je nieuwe contacten om mee te verbinden en geeft je vriendschappen om weer plezier mee te beleven.

 

Eenzaam

Ik ben zelf ook ooit een poosje eenzaam geweest. Ik weet hoe het is waar je doorheen moet gaan als je een groot verlies lijdt van dierbaren. Of als je door omstandigheden murw wordt geslagen. Bij mij heeft die periode 8 jaar geduurd. Toen ik 40 werd had ik een huis vol vrienden die de drankvoorraad op dronken maar twee jaar later liep mijn huwelijk stuk en zag ik niemand meer, op drie vrienden na. Ik kan wel zeggen dat ik 8 jaar lang met een gebroken hart heb rondgelopen.

Die drie vrienden die hebben mij wel weer opgeraapt zodat ik door kon met mijn leven. Dat heeft er ook toe geleid dat ik heel anders in het leven ben gaan staan. Dat komt ook omdat ik een Levenscoach heb gevonden, die me bijstaat, er altijd voor me is en daarom kan ik voor een ander het verschil maken.

Jaap en Jan

Verandering

Waar ik vroeger met drie woorden iemand kon afbranden, heb ik nu heel veel woorden om op te bouwen. Dat is ook wat ik de kluppers wil geven: het gevoel dat ze hartelijk welkom zijn en dat wij als community de positieve dingen in het leven willen benadrukken. (Lachend) Soms glij ik verbaal nog wel eens uit, maar dan herstel ik dat zo snel mogelijk. Ik heb een bron gevonden waarbij ik me oplaad, zodat ik goed kan functioneren en kan bieden wat de community Klup nodig heeft.”

Jaap met kluppers op stap betekent:

“Never a dull moment!”

Meer Jaap?

Wanneer je in de Klup-app kijkt zie je geregeld een activiteit of moment van Jaap voorbij komen. Ben je hier nieuwschierig naar geworden? Zoek dan zeker zijn profiel op via ‘Kluppers’ in de app! En wie weet maak je binnenkort kennis met de leuke evenementen van Jaap.