Op donderdag 9 mei staat Joost Klein namens Nederland in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2024. Zijn liedje brengt een krachtige boodschap over, namelijk dat er geen grenzen zijn wanneer je je dromen nastreeft. Met een mix van nostalgie, melancholie en vreugde, gecombineerd met herkenbare teksten en aanstekelijke beats, hoopt Joost het publiek te raken.

Het Eurovisie Songfestival 2024

Dit jaar vindt het Eurovisie Songfestival plaats in Malmö, Zweden. Van 7 tot en met 11 mei wordt het evenement gehouden in deze stad, nadat Loreen vorig jaar de overwinning voor het land binnenhaalde. Dit was de zevende keer dat Zweden het Songfestival won, wat een indrukwekkende prestatie is!

In lijn met voorgaande edities worden er twee spannende halve finales gehouden vóór de grote finale. Tijdens elke halve finale kwalificeren tien landen zich voor de grote avond. Zoals gebruikelijk vinden deze halve finales plaats op de dinsdag en donderdag voorafgaand aan de traditionele zaterdagavond.

Songfestival

Joost Klein

Joost heeft zijn deelname aan het Songfestival zeer serieus genomen. Met maandenlange voorbereidingen en een groeiende steun vanuit de media, heeft hij zichzelf neergezet als een veelbelovende kandidaat voor Nederland. Zijn liefde voor het Songfestival gaat terug tot zijn jeugd, waar hij samen met zijn ouders op de bank naar de show keek. Hij was een fan van de ludieke optredens en hoopt dit jaar zelf ook zo’n show te kunnen geven. Met het lied “Europapa”, een samenwerking met DJ Paul Elstak en rapper Donnie, streeft Joost naar de overwinning, terwijl hij ook een eerbetoon brengt naar zijn overleden vader. Voor wie Joost niet goed kent, is zijn muziekstijl moeilijk te omschrijven, maar het vertoont vaak ludieke invloeden van hiphop, punk, gabberpop en happy hardcore. Hij is een extravert persoon en weet met zijn optredens het publiek vaak op te zwepen.

 

Ben jij klaar voor het Eurovisie Songfestival?

Deze week is het zover: zijn deelname aan het liedjesfestijn staat voor de deur. Naast Joost staan er nog vele andere acts uit Europese landen op je te wachten. Kan zijn unieke optreden opnieuw leiden tot winst voor Nederland?