De Boekenweek, een jaarlijks terugkerende tiendaagse, dit jaar van 9 tot en met 18 april. Met als thema: eerste liefde. Tijdens de Boeken week zijn er tal van evenementen te vinden. Je hebt bijvoorbeeld signeersessies voor boeken, literaire festivals en debatten.

Het Boekenweekgeschenk

Een novelle dat ieder jaar door een andere auteur speciaal voor de Boekenweek wordt geschreven. Dit jaar is dat het boekย ‘Monterosso mon amour’, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. Het boek sluit super aan bij het themaย eeste liefde!

Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Wanneer je een boek koopt tijdens de Boekenweek bij je favoriete boekhandel krijg je deze cadeau bij een minimale besteding van 15 euro aan Nederlandstalige boeken!

Lees hier meer

De Boekenweekessay

Niet alleen is er een Boekenweekgeschenk, ook heb je de Boekenweekessay. Deze wordt dit jaar geschreven voor Marieke Lucas Rijneveld. De essay ‘Het warmtefort’, ligt tijdens deze week voor 5 euro in de winkel!

 

Bijzondere ontmoetingsactiviteit

In de bibliotheek van Dieren, in de buurt van Arnhem, is dit jaar een bijzondere ontmoetingsactiviteit te vinden. Hier kun je aan deelnemen! Het is ‘het ode aan de eerste liefde festival’. Ook dit sluit super aan bij het thema van de boekenweek. Een echte aanrader om aan mee te doen!

Ben je hier benieuwd naar geworden? En heb je op zondag 10 april nog niets te doen? Kijk dan eens op de website en maak een activiteit aan in de Klup-app en ga er samen heen!

Er zijn genoeg leuke dingen te bedenken om te organiseren in de boekenweek. Start bijvoorbeeld een leesclubje op, of bezoek samen een van de georganiseerde signeersessies voor boeken. Maak een activiteit aan in de Klup-app door op onderstaande button te klikken.

Naar de Klup app