Wandelen is een activiteit die je het hele jaar door kunt ondernemen. Ook in de herfst met het veranderende landschap is het leuk om samen te doen. Hou het weer wel een beetje in de gaten, want voor je het weet valt er een flinke bui uit de lucht. In deze blog vind je een aantal wandelingen op de Waddeneilanden die leuk zijn om te lopen in de herfst! Van wat kortere routes tot wandelingen waar je wat langer mee bezig bent.

Terschelling – Noordsvaarder

11 kilometer

Ga op in de ruige natuur van dit boswachterspad. Beklim samen de duinen van Terschelling en ontdek de dynamische natuur. Let op, deze wandeling is van hoog niveau, zorg dus altijd dat je met een groep samen gaat en dat je iemand bij je hebt die goed is in kaartlezen. De boswachter van het gebied vertelt het volgende: “Hoog op de duinen heb je een geweldig uitzicht. Het hele duingebied ligt voor je en je kijkt uit op de Noordzee en zandbanken die onderweg zijn naar Terschilling. Dit ziet er schitterend uit.”

Meer over de wandelroute

Waddeneilanden

Ameland – Hollumerduinen en Lange duinen

8.6 kilometer

Op dit boswachterspad wandel je over de duinen en door de duinvalleien langs het strand. De boswachter van dit gebied geeft aan dat je rust en stilte ervaart in dit mooie gebied. Vooral in de winter ervaar je de echte stilte in dit gebied, zeker als je boven op de Engelsmanduin staat, dat is een van de hoogste duinen op Ameland.

Meer over de wandelroute

Texel – De Muy

5.2 kilometer

Als je op zoek bent naar een wat kortere wandeling is dit wat voor jou. Deze wandeling door De Muy en langs de Bertusnol, een van de hoogste duinen van Texel, is zeker de moeite waard. Op deze route speur je naar hazen en konijnen en je kunt de vuurtoren zien!

Meer over de wandelroute

Waddeneilanden

Vlieland – Vuurboetsduin-Torenvijver

6.3 kilometer

Een wandeling die een flinke klim bevat. De route loopt door divers landschap, met bos en duin. Onderweg kun je genieten van het uitzicht over de Vlielander duinen en de landschappen vol cultuurhistorie. De route is het beste te wandelen in combinatie met het boekje ‘Wandelen op Vlieland’, deze kun je halen bij het VVV informatiecentrum.

Meer over de wandelroute

Meer herfstwandelingen op de Waddeneilanden

Heb je een leuke wandeling uitgezocht? Of weet je zelf nog een leuke route om te lopen? Zet deze dan vooral in de Klup-app. Een wandeling is een laagdrempelige activiteit waar andere kluppers altijd voor staan te trappelen! Dus waar wacht je nog op, plan een wandeling op de Waddeneilanden en geniet samen van de omgeving.

Maak een activiteit aan