Wandelen is een activiteit die je het hele jaar door kunt ondernemen. Ook in de herfst met het veranderende landschap is het leuk om samen te doen. Hou het weer wel een beetje in de gaten, want voor je het weet valt er een flinke bui uit de lucht. In deze blog vind je een aantal wandelingen in de provincie Limburg die leuk zijn om te lopen in de herfst! Van wat kortere routes tot wandelingen waar je wat langer mee bezig bent.

Vaals – Over de Vaalserberg

12 kilometer

Een makkelijke wandeling is dit niet, het gemiddelde stijgingspercentage is namelijk 6,1%, een flinke kuitenbijter dus! Voor Nederlandse begrippen is dit erg schuin omhoog. Via het centrum van Vaals loop je naar het Drielandenpunt en de Vaalserberg. Een afwisselende route dus!

Meer over de wandelroute

Maastricht – Sinter-Pietersberg, de duivelsgrot

9 kilometer

De diversiteit van dit gebied wordt goed blootgelegd tijdens deze wandeling. Deze wandelroute langs de mooiste plekken bij de Sint-Pietersberg is daarom een heuse aanrader. Je komt langs het imposante Fort Sint Pieter, de ENCI-groeve en de Duivelsgrot. Ben jij klaar voor deze wandeling?

Meer over de wandelroute

Limburg

Broekhuizen – Het Schuitwater

9.1 kilometer

Een moerasbos in het Noord-Limburgse Broekhuizen is het toneel voor deze wandeling. Ben je een liefhebber van planten en bijzondere vogels? Dan moet je deze route zeker eens proberen. Je loopt door moerassige gebieden en wat drogere graslanden. Dit zorgt voor een afwisselend landschap onderweg.

Meer over de wandelroute

Roermond – Nationaal Park de Weinweg

18 kilometer

Op zoek naar een langere wandeling? Lees dan snel verder. De Meinvennen in het Nationaal Park de Meinweg is een van de bekendere wandelroutes in dit gebied. Je loopt aan de oostkant van Roermond door het Duits-Nederlandse Grenspark Maas-Swalm-Nette. Je wandelt over bospaden, door heidelandschappen, door berkenmoerasbossen en langs bijzondere vennen. 

Meer over de wandelroute

Meer herfstwandelingen in Limburg

Heb je een leuke wandeling uitgezocht? Of weet je zelf nog een leuke route om te lopen? Zet deze dan vooral in de Klup-app. Een wandeling is een laagdrempelige activiteit waar andere kluppers altijd voor staan te trappelen! Dus waar wacht je nog op, plan een wandeling in Limburg en geniet samen van de omgeving.

Maak een activiteit aan