Wandelen is een activiteit die je het hele jaar door kunt ondernemen. Ook in de herfst met het veranderende landschap is het leuk om samen te doen. Hou het weer wel een beetje in de gaten, want voor je het weet valt er een flinke bui uit de lucht. In deze blog vind je een aantal wandelingen in de provincie Friesland die leuk zijn om te lopen in de herfst! Van wat kortere routes tot wandelingen waar je wat langer mee bezig bent.

Oudega – Kuiertocht

9,6 kilometer

In het najaar is het qua dieren een drukte van belang langs deze route. Je vindt er onder andere overwinterende ganzen! Ook heb je een vogelkijkhut langs de route waar je mooi zicht hebt op deze dieren. Leuk om te weten, ‘kuierje’ is het friese woord voor wandelen!

Meer over de wandelroute

Friesland

Bolsward – It Fryske Fersepaad

12 kilometer

Ben je op zoek naar een wat langere route? Dan is deze zeker het wandelen waard. De route is 12 kilometer lang als je gaat voor een ‘enkele reis’. Wat leuk is, is dat je langs 25 panelen met Friese gedichten komt! Deze zijn geschreven door bekende Fryske dichters. Let wel op, deze route is geen rondje, je kunt ervoor kiezen dezelfde weg terug te wandelen of via een omweg naar Bolsward terug te keren.

Meer over de wandelroute

Harlingen – 11fountains

5,4 kilometer

Harlingen grenst aan de Waddenzee, een mooie plek om eens te gaan wandelen dus. Je duikt er terug in het verleden door de prachtige pakhuizen, mooie gevels en de binnenhavens. Je kunt deze wandeling combineren met een bezoekje aan een van de vele cafés die er te vinden zijn!

Meer over de wandelroute

Friesland

Bakkeveen – Groot rondje Bakkeveense Duinen

8,5 kilometer

Bos, heide, zandverstuivingen en cultuurhistorische elementen komen bij deze route samen. Het is een natuurgebied van meer dan 200 hectare. Je komt onderweg langs Landweer, een laatmiddeleeuws strategisch verdedigingswerk. Heel interessant om dat eens een keer te bekijken.

Meer over de wandelroute

Meer herfstwandelingen in Friesland

Heb je een leuke wandeling uitgezocht? Of weet je zelf nog een leuke route om te lopen? Zet deze dan vooral in de Klup-app. Een wandeling is een laagdrempelige activiteit waar andere kluppers altijd voor staan te trappelen! Dus waar wacht je nog op, plan een wandeling in Friesland en geniet samen van de omgeving.

Maak een activiteit aan