Wandelen is een activiteit die je het hele jaar door kunt ondernemen. Ook in de herfst met het veranderende landschap is het leuk om samen te doen. Hou het weer wel een beetje in de gaten, want voor je het weet valt er een flinke bui uit de lucht. In deze blog vind je een aantal wandelingen in de provincie Drenthe die leuk zijn om te lopen in de herfst! Van wat kortere routes tot wandelingen waar je wat langer mee bezig bent.

De Onlanden – Op de grens van Groningen en Drenthe

6,5 kilometer

Op de grens van de provincies Groningen en Drenthe liggen De Onlanden. Het is een laagveengebied met in het midden het Leekstermeer. Het gebied ligt geklemd tussen de zandgronden van Drenthe en de kleigronden van Groningen. Nog niet zolang geleden is het ingericht als natuurgebied, maar toch zijn hier al allerlei vogels en andere dieren te vinden!

Meer over de wandelroute

Drenthe

Kale Duinen – door het stuifzandgebied

5,5 kilometer

Deze wandeling gaat dwars door het stuifzandgebied in het Drents-Friese Wold. Er lopen hier ook heideschapen rond! De route loopt door een mooi afwisselend gebied en er zijn voldoende bankjes langs de route om even te genieten van de omgeving!

Meer over de wandeling

Bijvoetpad – in het spoor van de Hunebedden

15 kilometer

Ben je op zoek naar een wat langere wandelroute, dan is dit misschien wel wat voor jou! Je komt onderweg veel hunebedden tegen, maar dat niet alleen. Ook bossen, akkers, weide, zand, heide en een kanaal met bruggen en stuwen zijn er te vinden.

Meer over de wandeling

Drenthe

Landgoederen de Wijk – op de grens van Drenthe en Overijssel

10 kilometer

Een bewegwijzerde route rondom het dorp De Wijk. Dit dorp bevindt zich op de grens van Drenthe en Overijssel. Onderweg kom je mooie vergezichten tegen over het Reestdal en je wandelt langs landgoederen zoals De Havixhorst. Ook deze route is wat langer, maar zeker erg mooi om een keertje uit te proberen.

Meer over de wandeling

Meer herfstwandelingen in Drenthe

Heb je een leuke wandeling uitgezocht? Of weet je zelf nog een leuke route om te lopen? Zet deze dan vooral in de Klup-app. Een wandeling is een laagdrempelige activiteit waar andere kluppers altijd voor staan te trappelen! Dus waar wacht je nog op, plan een wandeling in en geniet samen van de omgeving.

Maak een activiteit aan