Een Health Angel worden? Dat kan! De meeste kinderen in Nederland eten veel te weinig groente. Daar brengt TommyTomato verandering in door warme lunches boordevol groente te bezorgen op basisscholen. Om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt wanneer de kinderen de lunch uitproberen zijn ze op zoek naar ‘proeflunchbegeleiders’!

TommyTomato?

TommyTomato is een sociale onderneming die van alle kinderen in Nederland groente-eters voor het leven wil maken. Dit doen ze door de groentelunch lekker te maken, en vooral ook erg leuk. Met vrolijke kleuren, woordgrapjes en zelfs stripverhalen en spelletjes over groenten proberen ze dit te bereiken.

Een Health Angel

De lunch wordt warm bezorgs in het klaslokaal door de ‘Health Angels’. Dit zijn pensioengerichtigden die zich graag blijven inzetten. De ‘proeflunchbegeleiders’ zijn ook deel van het Health Angels-team, zij gaan zelf de klassen rond. Op de eerste dag dat een school luncht met TommyTomato leggen ze uit hoe alles werkt, helpen ze met het uitdelen van lepels en kletsen ze met de kinderen.

“Het is altijd beregezellig” zegt Health Angel John. “De kinderen denken dat ik TommyTomato bén. ‘Hé Tommy!’ roepen ze dan, en ze komen naar me toe om een mop te vertellen. Soms krijg ik zelfs een knuffel van de kinderen.”

lunch

Plant een zaadje, oogst een gezonde generatie

De proeflunch is een belangrijk moment om de kinderen enthousiast te maken. Als ze dit zijn geworden kunnen ze zich inschrijven voor de vaste lunch. Het is ook het begin van een proefperiode op school die 12 weken duurt. Er komen standaard extra bakjes mee zodat alle kinderen kunnen blijven proeven. Ook kinderen die niet ingeschreven zijn, want groente eten is een vaardigheid die ieder kind kan leren. Net als lezen en rekenen bijvoorbeeld! Bij sommigen komt het van zelf, anderen moeten iets harder oefenen. Als het eenmaal lukt hebben ze er een leven lang plezier van!

Lijkt het jou leuk om een proefbegeleider te zijn?

TommyTomato zoekt proeflunchbegeleiders. Lijkt jou dat leuk? Vul dan via deze link je contactgegevens in https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd2EyTGigtCVT8iU_m6EcBTXKy2NHdjh-CKxgc0SdJ9RaU7Tg/viewform 

Wil je alvast een collega leren kennen, terwijl je een samenvatting van de taken krijgt? Bekijk dan de video hier beneden!