Er gaat weinig boven goede festivals met lekkere muziek bezoeken in de zomer. Samen met andere kluppers is het de ideale (laagdrempelige) activiteit om te genieten van muziek (en meer) waar je van houdt. Hieronder hebben we 5 festivals die zeker het bezoeken waard zijn op een rijtje gezet.

Appelpop Tiel

In de Gelderse stad Tiel vindt ieder jaar het grootste gratis festival van Nederland plaats. Dus ook dit jaar barst in het tweede weekend van september het feest weer los. Het volledige programma voor 8 en 9 september is onlangs bekend gemaakt. Met bekende artiesten als Racoon, Bløf en Krezip is dit zeker het bezoeken waard.

Website Appelpop Tiel

Vierdaagse feesten Nijmegen

Een van de grootste evenementen van Nederland, de vierdaagse feesten in Nijmegen. Er zijn maarliefst 40 verschillende podia, met ruim 1000 optredens verdeeld over de dagen. Van pop, rock, klassiek tot techno, alles is er te vinden. De feesten vinden plaats van 15 tot en met 21 juli!

Vierdaagse feesten Nijmegen
festivals

Festival Strand Utrecht

Een festival op een strand, dat kan je afstrepen van je bucketlist als je naar Festival Strand in Utrecht gaat. Op het strand van de Haarrijnseplas in Utrecht Leidsche Rijn vindt het plaats op 25 en 26 augustus. Onder andere DI-RECT, de Edwin Evers band en RONDÉ komen daar voor je optreden.

Website Festival Strand Utrecht

Tuckerville Enschede

In Twente kunnen ze zeker ook een goed feestje bouwen. Op 9 september vindt het 5-jarig jubileum van het festival Tuckerville plaats. Een afwisselend programma vol popmuziek met roots uit allerlei delen van de wereld. Ook is er een heel scala aan foodtrcuks te vinden, en daarnaast is er een prachtig natuurgebied als decor.

Website Tuckerville Enschede

Breda barst

In het derde weekend van september moet je in Breda zijn. Sinds 1999 wordt daar in Park Valkenberg een festival georganiseerd. Er zijn 6 podia en een divers aantal artiesten te vinden. Naast muziek is er ook een markt en een foodplein te vinden.

Website Breda Barst

Genoeg fesivals deze zomer

Er zijn tal van festivals die je kunt bezoeken in de (na)zomer. Heb jij er al eentje op het oog, maar weet je nog niet met wie je erheen gaat? Maak dan een activiteit aan in de Klup-app en wie weet sta jij deze zomer flink los te gaan samen met andere kluppers op een festival!

Maak een activiteit aan