Het festivalseizoen is alweer van start, en wanneer het lekker weer wordt is het bezoeken van een festival zeker een aanrader! Festivals heb je in alle soorten en maten; de één is puur gefocust op muziek, terwijl de ander zich richt op dans, cultuur of spel. Voor ieder wat wils zou je kunnen zeggen. Klinkt dit jou goed in de oren? In deze blog kun je lezen over een aantal festivals die gepland staan!

Wonderfeel

Op het Wonderfeel festival kun je drie dagen lang genieten van prachtige muziek door (inter)nationale topmusici, en zal je worden verblijd met dans, hapjes, drankjes en van elkaar. Dompel je onder in natuur en cultuur en geniet van de zomer. Ontsnap van de drukte van alledag en laat je genieten door klanten van klassiek tot jazz en pop.

Dit festival vindt plaats van 15 t/m 17 juli 2022 in het prachtige natuurgebied van buitenplaats Schaep en Burgh.

Meer informatie over het festival en de kaartverkoop kun je vinden op www.wonderfeel.nl

We Love The 90’s

De naam zegt het al: We Love The 90’s draait volledig om die hits uit de jaren ’90. Denk hierbij aan 2 unlimited, DJ Jean en The Vengaboys. Er komen veel mensen af op dit feest om de jaren ’90 nogmaals te herleven en dit gaat van jong tot oud. 

We Love The 90’s zal plaatsvinden op 27 augustus in het Goffertpark in Nijmegen.

Meer weten over dit festival? Kijk op https://www.welovethe90s.com

Central Park

Central Park is een groot openluchtfestival in het midden van het land. Beleef een muzikale festivaldag in romantische parksetting met klinkende namen uit de Nederlandse popscene. Bekende namen die komen optreden zijn onder andere Kensington, Susan en Freek en Di-rect.

Geniet van kwalitatief ambachtelijk bereid eten, speciaalbieren en fijne wijnen op één van de mooiste recreatiegebieden van Utrecht. 

Central Park festival vindt plaats op zaterdag 18 juni 2022 en zondag 19 juni 2022 in Park Transwijk te Utrecht.

Meer informatie over dit festival kun je vinden op https://www.centralparkfestival.nl

De Parade

De Parade is een rondreizend theaterfestival dat jaarlijks in de zomermaanden langs vier grote steden in Nederland gaat. Het festivalterrein ziet eruit als een kermis doordat er veel kermistenten staan en daarnaast ook bijvoorbeeld een zweefmolen en wereldrestaurants. In de tenten kan je genieten van een gevarieerd aanbod aan kunst, theater en muziek. 

Het festival zal dit festivalseizoen in deze steden zijn op de volgende data: 

Eindhoven:  17 t/m 26 juni
Den Haag: 1 t/m 17 juli
Utrecht: 22 juli t/m 7 augustus
Amsterdam: 12 t/m 28 augustus

Meer informatie over de Parade kun je lezen op https://deparade.nl 

KWAKU

Het Nelson Mandelapark in Amsterdam staat iedere zomer vier weekenden lang tijdens Kwaku in het teken van cultuur, muziek, dans en eten en drinken. Dit feest is één van de grootste multiculturele festivals in Nederland en is daarnaast toegankelijk voor alle leeftijden. 

Het festival vindt dit jaar plaats van 16 juli 2022 tot 7 augustus in het Nelson Mandelapark in Amsterdam.

Lees meer over KWAKU op https://kwakufestival.nl 

 

Dit is natuurlijk nog meer een kleine greep uit de grote hoeveelheid festivals die de komende maanden zullen plaatsvinden. Enthousiast geworden? Verzamel een groep kluppers en ga gezellig met elkaar een dagje naar één van de vele gezellige festivals die dit festivalseizoen telt!