Een eerste keer deelnemen aan een activiteit kan spannend zijn. Sommige mensen hebben er helemaal geen moeite mee om deel te gaan nemen, maar voor velen is het toch een drempel die je over moet. In deze blog lees je over ‘de eerste keer’ van klupper Petra!

Vertel Petra, hoe was jouw eerste keer?

“Zo’n eerste keer is toch wel wat spannend. Nieuwe mensen ontmoeren, wie zijn het, pas ik in de groep? Bij mijn eerste activiteit waren we met een kleine groep, 5 kluppers inclusief organisator Arnold. Ik werd meteen goed opgenomen in de groep en we hebben een hele gezellige dag samen gehad. Veel gelachen en plezier gehad! Na deze eerste activiteit smaakte het deelnemen aan activiteiten naar meer. Inmiddels heb ik aan 5 andere activiteiten deelgenomen én heb ik er nog een aantal in de agenda staan.”

“Wat mij opviel is dat iedereen open en welkom is. We willen met z’n allen een leuke dag doorbrengen en daarnaast kom je in contact met zoveel verschillende mensen met leuke verhalen. Met de een heb je meer een klik dan met de ander en dat is helemaal goed. Zo blijft het ook lekker vrijblijvend!”
Petra

Wat vind jij van de functionaliteit in de Klup-app waarbij organisatoren plekken kunnen reserveren speciaal voor nieuwe kluppers?

“Dat er nu plekken gereserveerd kunnen staan voor nieuwe kluppers is fijn. Het geeft ze net iets meer kans om mee te doen aan een activiteit. Je moet sowieso geregeld in de Klup-app kijken en op zoek gaan naar activiteiten die jij leuk vindt, want voor je het weet is het volgeboekt. Daarom is deze functionaliteit voor nieuwe kluppers extra handig.”

Heb jij tips voor kluppers die naar een eerste activiteit gaan? Wat zouden ze bijvoorbeeld voorafgaand aan de activiteit kunnen doen en wat zijn goede tips voor tijdens de eerste activiteit?

“wat ik zelf deed voorafgaande aan mijn eerste activiteit was kijken hoe ver het was, wie er meegingen, waar ik kon parkeren en hoelang het duurt voordat ik er ben. Heb je nog vragen over de activiteit? Neem dan contact op met de organisator(en). Twijfel je nog over je deelname? Zet de activiteit dan op ‘bewaren’. Zit de activiteit al vol? Zet dan zeker een ‘alert’ aan.”

“Mijn tip voor tijdens de activiteit is eigenlijk heel simpel: wees open, geniet, maak een kletspraatje en je zult zien dat de andere deelnemers dan open terug zijn.”

Petra

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen