Een eerste keer deelnemen aan een activiteit kan spannend zijn. Sommige mensen hebben er helemaal geen moeite mee om deel te gaan nemen, maar voor velen is het toch een drempel die je over moet. In deze blog lees je over ‘de eerste keer’ van klupper Martin!

Vertel Martin, wie ben jij en waarom ben je lid geworden van Klup?

“Ik ben geboren in Twente als middelste kind in een groot gezin van 11 kinderen. Mijn vader had een klein bouwbedrijf en mijn oudste broer heeft dit tot enkele jaren geleden voortgezet. Naast hem was ik de enige die bouwkunde heeft gestudeerd.”

“Na mijn opleiding heb ik gewerkt op een architectenbureau. Na enkele jaren in Twente te hebben gewerkt ben ik samen met mijn vrouw en zijn 3 zonen verhuisd naar het midden van Nederland, omdat ik hier kon werken aan grote projecte welke meer uitdaging brachten. Tot aan mijn pensioen heb ik dit werk altijd met veel plezier gedaan. Sinds die tijd zijn we veel gaan reizen met de caravan en hebben we heel Europa gezien. Daarnaast was, en is, fietsen in clubverband wel echt mijn hobby, inclusief het organiseren van toertochten en weekenden.”

Martin
“Nadat eind vorig jaar mijn vrouw overleed veranderde ook de invulling van mijn dagelijks leven. Fietsen bleef uiteraard en ook vrijwilligerswerk in een zorgcentrum, maar de aanspraak thuis, samen op pad of samen op de bank, dat hield op. Het alleen thuis komen en zitten, dat is erg moeilijk. Op internet ben ik gaan zoeken naar activiteiten in mijn omgeving en zo kwam ik de site Klup tegen. Ik heb me spontaan ingeschreven en zag daarna pas dat Klup geen lokale activiteit is.”

Dat lijkt me ook lastig na jaren met een partner te zijn geweest. Hoe ervaar je Klup tot nu toe?

“In eerste instantie schrok ik een beetje van de omvang van Klup, maar na het bijwonen van een ‘Meet & Greet’ met enkele nieuwe leden bij een Kluphost thuis én het bijwonen van enkele activiteiten was ik al snel overtuigd. Ik verheug me weer op komende activiteiten bij voorkeur op fietsafstand in en om Utrecht.”

Wat fijn dat je eerste activiteit zo goed bevallen is. Hoe heb jij je over de drempel heen gezet om naar een eerste activiteit toe te gaan?

“Na het installeren van de Klup-app kwamen er veel vragen naar boven. Ik kreeg binnen een dag al een contactverzoek. Bladerend door de lijst met activiteiten zag ik een oproep voor ‘Meet & Greet’ activiteit in Houten, bij Jan-Peter thuis met een klein aantal nieuwe kluppers.”

“De antwoorden op mijn vragen stelden mij gerust en ik heb mij daarna aangemeld voor een ‘Kluphap’ in Utrecht met daarna een bowlingavond. Zo’n activiteit met een klein aantal in een huiselijke sfeer zou standaard kunnen zijn voor nieuwe kluppers, mits zij daar behoefte aan hebben. De host betrok mij in de gesprekken en mede door het warme weer konden we nog lang buiten zitten.”

Martin

Wat heeft Klup jou tot dusver gebracht?

“Op de eerste plaats kom ik na het overlijden van mijn vrouw weer in contact met nieuwe mensen. De gesprekken zijn anders dan met eigen kinderen en vrienden. Tevens blijkt dat meer mensen een zelfde positie zitten wegens het verlies van een partner en elkaar daardoor opzoeken.”

Wat heb je voor tips aan mensen die tegen die eerste activiteit aan zitten te hikken?

“Begin eerst met een activiteit in een kleine groep. Dat kan een etentje zijn, maar ook een activiteit. Probeer tijdens een etentje ook eens van plaats te wisselen om meer mensen te spreken dan alleen je buurman of buurvrouw. Probeer ook de mogelijkheden van de Klup-app zoveel mogelijk uit. Dan komt een eerste activiteit helemaal goed!”

Martin

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen