Een eerste keer deelnemen aan een activiteit kan spannend zijn. Sommige mensen hebben er helemaal geen moeite mee om deel te gaan nemen, maar voor velen is het toch een drempel die je over moet. In deze blog lees je over ‘de eerste keer’ van klupper Marian!

Vertel Marian, hoe was jouw eerste keer?

“Mijn eerste Klup-activiteit was een vakantieborrel in mijn eigen dorp Best in Noord-Brabant, op fietsafstand. De Kluphost had me meteen al uitgenodigd om er samen naartoe te fietsen. Uiteindelijk fietsten we met zijn drieën, samen met nog een bekende van me. Toch vond ik het erg spannend, er werd een grote groep verwacht met veel onbekende mensen. Voor mij was dit een sprong in het diepe, maar het was er heel gezellig.”

“Wat ik prettig vond, is dat je meteen een hand kreeg. Iedereen stelde zich voor en maakte een praatje met me, je hoort er meteen bij. Dit was precies wat ik zocht, nieuwe mensen leren kennen. Zelf wat socialer worden en leuke dingen doen. Ik krijg complimenten van mijn zoons en vriendinnen dat ik zo gegroeid bent!”

Marian

Super leuk om te horen! We hebben sinds kort ook de functionaliteit dat je als organisator plekken kunt reserveren voor nieuwe kluppers. Wat vind jij, als relatief nieuwe klupper, van deze functionaliteit?

“Deze functionaliteit maakt het makkelijker voor nieuwe kluppers om in te stromen voordat de activiteit vol is. Soms twijfel je nog even, en dan blijkt de activiteit snel vol te zitten. Deze functionaliteit is dan een uitkomst. De Kluphost van mijn regio stelde zelfs voor om even af te spreken om het ijs te breken, maar het meefietsen was ook al prima.”

Klinkt als een hele behulpzame host in Brabant. Heb je tips voor kluppers die naar een eerste activiteit gaan? Wat zouden ze bijvoorbeeld voorafgaand aan de activiteit kunnen doen en wat zijn goede tips voor tijdens de eerste activiteit?

“Je kunt via een host contact zoeken, stuur hem of haar bijvoorbeeld een berichtje via de Klup-app. Ook kun je zo wat extra uitleg vragen over de app. En gewoon gaan, iedereen vindt het spannend de eerste keer. Zelf een activiteit organiseren heb ik nog niet gedaan, maar misschien komt dat nog. Wél heb ik mijn lidmaatschap verlengd omdat ik er heel blij mee ben, het heeft mijn sociale leven verrijkt!”

Marian

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen