Een eerste keer deelnemen aan een activiteit kan spannend zijn. Sommige mensen hebben er helemaal geen moeite mee om deel te gaan nemen, maar voor velen is het toch een drempel die je over moet. In deze blog lees je over ‘de eerste keer’ van klupper Aty!

Vertel Aty, wie ben jij en waarom ben je lid geworden van Klup?

“Sinds mijn 60e verjaardag ben ik bewuster bezig met het ouder worden en wat er op mijn pad kan gaan komen. Daarbij ben ik ondertussen mijn werk aan het afbouwen ben. Ik had al eerder eens wat van Klup gezien en gelezen, en naar aanleiding van een stukje in het AD ging ik eens goed naar de website kijken. Toen heb ik gebruik gemaakt van het proeflidmaatschap. In die tijd zocht ik iets in de buurt, want mijn doel is eigenlijk om mijn sociale netwerk in de nabije omgeving uit te breiden en dingen te ondernemen, waar mijn partner neit zo’n behoefte aan heeft.”

“Ik meldde me aan voor een wandeling in combinatie met een lunch. We waren met circa 12 sympathieke mensen. Het wisselen van gesprekspartner en het afstemmen op elkaar qua wandelen verliep heel natuurlijk en goed, de organisator had het goed voorbereid. Iedereen wil gewoon even een gezellige tijd met elkaar hebben! Bij de lunch raakte ik nog meer aan de praat met mensen uit mijn woonplaats, dat voelde een beetje aan als een cadeautje aan het einde. Hieruit kwam voort dat ik ook welkom was bij een wandelgroepje in de stad. Het was een geslaagde kennismaking met Klup :)”

Klinkt als een ‘droomstart’ bij Klup Aty. We hebben binnen de app een functionaliteit speciaal voor nieuwe kluppers om het makkelijker te maken deel te nemen aan eerste activiteiten. Wat vind je hiervan?

“Ik ben erg blij met deze functionaliteit, want inderdaad, alles zit snel vol. Omdat ik nog parttime werk en in het weekend sociaal actief ben met mijn man, was het echt moeilijk om geschikte activiteiten te kiezen. Ik dacht zelfs, dat ik me te vroeg had aangemeld voor het jaarabonnement. Misschien had ik moeten wachten tot ik echt met pensioen was of zo.. Recent heb ik mijn 2e en 3e activiteit kunnen kiezen dankzij de plekken voor nieuwelingen. Hartstikke leuk!”

 

Fijn! Dan hebben we deze functionaliteit niet voor niets ontwikkeld :). Heb jij tips voor kluppers die naar een eerste activiteit gaan? Wat zouden ze bijvoorbeeld voorafgaand aan de activiteit kunnen doen en wat zijn goede tips voor tijdens de eerste activiteit?

“Wat ik zelf gedaan heb is iets laagdrempeligs voor mezelf kiezen. Niet meteen een nieuwe activitiet, mar mijn energie overlaten voor het op doen van nieuwe contacten. Ik had van te voren ook de deelnemers bekeken in de Klup-app, zo wist ik al een beetje wie uit de buurt kwamen en hoe lang ze bij Klup zitten bijvoorbeeld. Verder gewoon veel belangstelling hebben voor elkaar en luisteren naar elkaar. Wandelen in de natuur is sowieso heel geschikt voor ontspannen contact.”

Neem deel aan activiteiten!

Zoals je kunt lezen in het verhaal van Aty, is het helemaal niet eng om deel te nemen aan de eerste activiteit. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat en kies een activiteit uit die bij jou past. Zo komt het allemaal goed en genieten we samen van Klup! Wacht dus niet te lang en sluit je aan.

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen