In mijn zoektocht naar kluppers met een bijzonder verhaal kreeg ik veel uiteenlopende
reacties. En toch ook best een aantal met een “minder mooi” verhaal. Maar, zoals Peter tegen me zegt in het volgende interview: “minder mooie verhalen horen ook bij het leven, Michelle”. Nou, Peter, vertel dan maar…

“Ik heb de afgelopen jaren heel wat moeilijke momenten gehad. Ik was getrouwd en lag midden in een scheiding. En geen makkelijke scheiding. Toen kreeg ik eind maart 2017 een flinke hersenbloeding er bovenop. Ik kon echt niks meer. Mijn broer en mijn vader hebben me de trap af moeten tillen toen het gebeurde. En onderweg naar het ziekenhuis is het lampje uitgegaan…”

Zo, dat lijkt me ook heel heftig…

“Dat klopt. Na allerlei onderzoeken bleek er ook een lichte vorm van epilepsie te zijn. Ik ben na 2 weken naar een revalidatie centrum in Eindhoven gegaan. Daar hebben ze me heel goed weten op te lappen. Na een tussenstap bij het trainingshuis in Tilburg waar ik goed werd begeleid ben ik uiteindelijk hier in Rosmalen terecht gekomen en dat bevalt me eigenlijk heel goed.”

Dat klinkt als een flink traject. Merk je nog veel van de hersenbloeding?

“Ja het is vooral cognitieve schade. En ik ben volledig afgekeurd. Ik heb het nog wel geprobeerd, een jaartje werken bij Accon avm, een landelijke accountantsorganisatie, maar dat was echt te hoog gegrepen. Ik vond het vooral heel fijn dat ik de mogelijkheid kreeg om het nog te proberen. Want je moet echt opnieuw je eigen grenzen leren kennen. En ik ben super blij dat ik nu zo ver gekomen ben. Vooral in het begin is het heel moeilijk: je hele leven verandert. En ik zat natuurlijk nog in een scheiding. Dat heeft wel echt diepe sporen bij me achtergelaten. En toen kwam er vorig jaar nog een lichte hartaanval én het overlijden van mijn vader bij. Alles bij elkaar heeft dat er wel flink ingehakt. Maar als ik terugkijk dan ben ik de afgelopen jaren flink vooruit gegaan.”

En hoe heb je dat gedaan dan?

“Nou, door de kracht in mezelf weer terug te vinden. En ik heb ook enorm veel aan mijn kinderen gehad. Vooral m’n dochter. Echt fantastisch wat zij hebben gedaan, daar heb ik zoveel steun aan gehad. En nog steeds.”

Fijn dat je zoveel aan je kinderen had én hebt! En wat voor rol speelt Klup in jouw leven?

“Nou ik was een aantal jaar geleden op zoek naar wat nieuwe contacten. Ik heb veel leuke mensen ontmoet en eentje in het bijzonder: Aafke. Ik heb enorm veel aan haar gehad het afgelopen jaar, daar ben ik heel blij mee. Ik kan alles met haar bespreken. En heb echt zin in de toekomst. Begin juni ben ik nog naar Noorwegen geweest, op visvakantie, met m’n oom en broer. Dat was een mooie reis. Wel heel lang maar zo prachtig. Het vergt veel energie maar ik leer steeds meer hoe ik ermee om kan gaan.”

Wat goed dat je nog zo op avontuur gaat!

“Ja Michelle, je kunt echt veel meer als je zelf denkt. Je moet alleen zelf te werk gaan om niet bij de pakken neer te gaan zitten. En dat zou ik iedereen willen meegeven. De kracht in jezelf weer vinden: dat is belangrijk.”

Dit was het verhaal van Peter. En zo zijn er nog veel meer bijzondere verhalen te vertellen. Wil je jouw verhaal graag delen in #Klupstories? Stuur dan een mail naar michelle@kluppen.nl