Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit in november? Dan is het IDFA zeker iets voor jou! De bioscopen blijven open, dus IDFA 2021 kan doorgaan. De 34-ste editie begint morgen in Amsterdam. Lees hieronder meer over het festival! 👇

 

Wat is IDFA?

Het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) is een Nederlands documentaire-festival dat jaarlijks plaatsvindt. Tijdens dit evenement staat de creatieve documentaire in het middelpunt van belangstelling. IDFA selecteert films die de standpunten van de filmmaker op een creatieve en filmische manier reflecteren. Documentaires die filmisch gezien belangwekkend of vernieuwend zijn, relevant voor de huidige maatschappij.

IDFA 2021

De 34-ste editie van het festival vindt eindelijk weer fysiek plaats! Vanaf 17 t/m 28 november kun je verschillende films en nagesprekken bijwonen door heel Amsterdam. Daarnaast is iedere dag ook een bijzondere vertoning in de grote zaal van Tuschinski, die je gelijktijdig online vanuit huis kunt volgen.

Welke fim bekijken?

Heb je keuzestress? Via de wegwijzer kun zoeken op onderwerp. In de lijst ‘Amongst the Animals’ vind je bijvoorbeeld films over de relatie tussen mens en dier of ‘Africa-Europe: Across Lands’ toont films over de grens van deze twee continenten. De programmeurs van IDFA zijn bovendien ook geïnterviewd over wat hun parels in het festivalprogramma zijn. En de kijktip van Klup? Dat is ‘The Banality of Grief’. Na de dood van zijn vrouw begint de Deense documentairemaker Jon Bang Carlsen aan een nieuwe film. Maar alles wat hij ziet, herinnert hem aan haar afwezigheid. Zijn film wordt “een kleine, stamelende liefdesbrief”.

Extra informatie

Bestel tickets online via de website van de IDFA. Je kunt zoeken op naam, programma per dag of juist alleen op de specials. Bij een bezoek aan een filmtheater toon je de tickets op je smartphone of je print ze uit. Voor een online filmvertoning, maak je een account aan en bekijk je die ook via hun website.

Reguliere voorstellingen in theaters: €11,50 of €8,50 kortingstarief

Online voorstelling: €8,50 of €7,- kortingstarief

Op naar IDFA 2021

Waar wacht je nog op? Zet een bezoek aan een film als activiteit in de Klup app en bewonder samen met andere kluppers de voorstellingen!

Naar de Klup-app