Wandelen is een activiteit die je het hele jaar door kunt ondernemen. Ook in december met het wisselende weer is het een leuke activiteit om samen te doen. Hou het weer wel een beetje in de gaten, want voor je het weet valt er een flinke bui regen uit de lucht, of zijn er gladde stukken op de route! In deze blog vind je een aantal decemberwandelingen door heel Nederland die je eens kunt proberen.

Rheden – Lappendeken Carolinahoeve

5.0 kilometer

Een winterste wandeling langs statige beukenlanen. ’s Nachts wroeten de wilde zwijnen de grond om op zoek naar eetbare wortels en insecten, hiervan zie je de sporen overdag nog! Op de route vind je ook De Carolinahoeve, hier kun je even tot rust komen met een drankje en een hapje. Ben jij klaar voor deze wandeling?

Meer over de wandelroute

Molenhoek – Twee Schansenroute

5 kilometer

Er zijn meerdere mogelijkheden met deze route, deze is namelijk 5 kilometer, maar mocht je dit te kort vinden dan kun je er nog een stuk aanplakken! Je ontdekt de hoogtepunten van de Mookerheide, historische kassen en tuinen, heide en een jachtslot. Zorg voor goede wandelschoenen en dat je goed ter been bent want het gebied is niet overal even plat.

Meer over de wandelroute

decemberwandeling

Marknesse – Wendelbosroute vanuit het Rijksmonument

9.4 kilometer

Deze route start bij Rijksmonument Waterloopbos, daarna wandel je door nat loofbos met populieren, wilgen en elzen. Mocht je 9.4 kilometer te lang vinden dan kun je de route ook nog inkorten tot 5.4 kilometer. Voor deze route zijn wel stevige hoge schoenen nodig, want de ondergrond is als het geregend heeft vrij nat en zompig.

Meer over de wandelroute

Bakkeveen – De Slotplaats

5.8 kilometer

Om een echte winterse beleving te maken van deze route kun je warme chocomel met huisgemaakte marshmallows halen op de route! De wandeling gaat over een landgoed in Friesland, je vindt er een grote hoeveelheid verschillende planten en dieren. 

Meer over de wandelroute

decemberwandelingen

Meer decemberwandelingen in Nederland

Heb je een leuke wandeling uitgezocht? Of weet je zelf nog een leuke route om te lopen? Zet deze dan vooral in de Klup-app. Een wandeling is een laagdrempelige activiteit waar andere kluppers altijd voor staan te trappelen! Dus waar wacht je nog op, plan een  of meerdere decemberwandelingen en geniet samen van de omgeving.

Maak een activiteit aan