De dagen worden korter, de blaadjes vallen van de bomen dus herfst is in volle gang. Wat ons betreft alleen nog maar meer reden om cultuur te snuiven en te genieten van de verschillende culturele activiteiten die Nederland rijk is. Bekijk hieronder de top 5 leukste Klup-culturele herfstactiviteiten van 2021 en meld je aan via de Klup-app.

 

1. Culturele herfstactiviteit – Popup Choir Sing-a-long

Wat is nou leuker dan met elkaar zingen!? En als dit ook nog eens kan in een koor met andere enthousiaste muziekliefhebbers, dan weet je dat je een leuke middag tegemoet gaat. De drempel is laag want iedere editie zijn er nieuwe mensen die aanmelden. Lekker zingen voor iedereen die van zingen houdt is het motto. Het popup choir wordt begeleid door Maarten en Tijmen. Zij leren je met humor de kneepjes uit het zingvak. Zonder moeite zing je mee op een parel uit de popmuziek en in magische meerstemmigheid. November staat in het teken van ABBA met Lay All Your Love On Me. Uit onderzoek blijkt dat zingen blij maakt, dus waar wacht je nog op!

Datum: 13 november 2021
Naar activiteitDownload de gratis Klup-app

Winteractiviteit Popup Choir

2. Culturele herfstactiviteit – College Kunstgeschiedenis

Je hoeft lang niet altijd de deur uit als je meer wilt weten over kunst, want door de online crash course kunstgeschiedenis word je in rap tempo een stuk wijzer. Kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin vertelt je alles over kunstenaars, kunstwerken, stijlen en perioden die er toe doen. Eerder dit jaar werden de lezingen door meer dan 100 kluppers gevolgd. Vandaar dat dit niet mag ontbreken in dit lijstje. Je leest er alles over in de Klup-app en je ontvangt bij deelname ook nog Klup Korting. De colleges vinden op meerdere data plaats. Deze data vind je allemaal afzonderlijk in de Klup-app.

Datum: v.a. 5 november
Naar activiteitDownload de gratis Klup-app

Kunstgeschiedenis College

3. Culturele herfstactiviteit – The Upside Down Amsterdam

Dit is bij uitstek het meest fotogenieke museum van Nederland, een echte foto speeltuin voor volwassenen! Bij The Upside down in Amsterdam heb je een middag vertier door in allerlei verschillende settingen op de foto te gaan. Zo heb je The Royal Room waar je duidelijk het Koninklijk huis terug ziet komen, maar dan in een compleet nieuwe stijl. Ook is er een kamer waarbij het lijkt alsof je je onder zeeniveau bevindt en kun je foto’s maken waarop het lijkt alsof je van het plafond hangt. Verdwaal tussen het doolhof van spiegels en spring in de ballenbak! Kluppers Ineke en Micky zijn alvast een voorproefje gaan nemen, check hier hun videoverslag. Zonder twijfel ga jij dan op 13 november mee met Klup om dit museum van dichtbij te bekijken.

Datum: 13 november 2021

Psst..  gebruik bij je online reservering de code KLUP20 voor 20% korting!
Naar activiteitDownload de gratis Klup-app

The Upside Down Amsterdam

4. Culturele herfstactiviteit – Concert Karsu

De veelzijdige Amsterdamse zangeres Karsu mixt pop met jazz, klassiek en Turkse muziek tot een aanstekelijke muzikale show die keer op keer verrast. Misschien ken je haar wel van het programma Beste Zangers! Ze betovert niet alleen met haar pianospel, maar het is vooral ook haar stemgeluid waarmee ze een onuitwisbare indruk achterlaat. Ga gezellig een avondje uit met andere kluppers op 9 december 2021 in Alkmaar.

Datum: 9 december 2021
Naar activiteitDownload de gratis Klup-app

Karsu Concert

5. Culturele herfstactiviteit – Film The Big Short en lezing

Vaak heb je na een film nog heel veel vragen. Dat zal na het kijken van The Big Short niet anders zijn (met o.a. Brad Pitt en Ryan Gosling). Deze film van regisseur Adam McKay vertelt het verhaal van een groep investeerders die in 2006-2007 wedden tegen de Amerikaanse hypotheekmarkt. In hun onderzoek ontdekken ze hoe gebrekkig en corrupt de markt is. Naast dat dit een mega goede film is, is het ook een heel interessant onderwerp om verder in te duiken. Dat komt goed uit, want Studium Generale organiseert hieropvolgend gratis lezingen over geld en gedrag. Via de Klup- app kun je zien met wie je mee kunt gaan naar deze film en hoe je je kunt aanmelden.

Datum: 23 november 2021
Naar activiteitDownload de gratis Klup-app

The Big Short Film

Terugblik

Ook hebben we de leukste culturele momenten van het afgelopen jaar nog even voor je verzameld.  Zo heb je een idee wat er allemaal mogelijk is via de Klup-app en wat de kluppers allemaal voor mooie momenten met elkaar beleven. Wil je ook eens een kijkje komen nemen? Download dan gratis de Klup-app of kijk voor meer informatie op www.kluppen.nl. 

Leukste culturele momenten van de afgelopen tijd:

 

Op zoek naar ander soort herfstactiviteiten?
Vanuit onze app zijn deze 12 herfsactiviteiten het meest populair!

12 populairste herfstactiviteiten van Nederland