2021 zit er alweer bijna op, dus tijd om terug te blikken op weer een mooi Klupjaar. In deze blog zie je wat leuke, bijzondere, noemenswaardige Klup momenten uit 2021. We geven je een inkijkje in de belangrijkste veranderingen die er dit jaar bij Klup hebben plaatsgevonden. Want ook al was het een gek jaar en was er veel creativiteit nodig om er samen wat van te maken, toch hebben wij en alle kluppers niet stilgezeten. Hieronder lees je wat er zoal veranderd is én helemaal onderaan vind je een lijstje met hele leuke weetjes. Hoeveel activiteiten stonden er nou eigenlijk in de app en hoeveel nieuwe vriendschappen zijn er gesloten. Je leest het hier!

Hoogtepunten

Meer dan 8.000 Klup momenten samen

Samen ervaringen delen, dat is het doel van Klup. Nou dat is meer dan gelukt! Met meer dan 8.000 unieke momenten lieten jullie een elkaar en ons zien hoe gezellig, bijzonder en soms verdrietig jullie het samen hebben gehad. Hier zijn wij meer dan trots op en blijf vooral jullie foto’s delen 📷

Klups verjaardag

Ongelofelijk maar waar: in april van dit jaar bestond Klup alweer 5 jaar. In 2016 richtten Michelle en Michiel samen Klup op toen zij bij hun ouders zagen hoe lastig het kan zijn om na je vijftigste een nieuw sociaal netwerk aan te boren als je er ineens alleen voor komt te staan.

Begonnen met een mooi idee, samen vanaf de keukentafel met een laptopje. En vijf jaar laten zijn er inmiddels vele honderdduizenden vriendschappen gesloten via de Klup-app. Dat was uiteraard reden voor een feestje, al was het maar een kleine gezien de omstandigheden. Enkele kluppers van het eerste uur kwamen op kantoor langs voor een gezellige borrel en een inimini feestje buiten met een glaasje bubbels.

Klup Zomer

Wat was het een belachelijk heerlijke zomer en wat waren we er aan toe. De Klup-app heeft nog nooit zo vol gestaan met activiteiten, want we mochten er weer lekker op uit met elkaar. Een kleine greep uit het assortiment: wadlopen, garnalen slepen, zeilen, kanoëen, zwemmen, varen, wandelen langs het water, samen naar het strand, cabrio-tour, BBQ donut… Noem het maar op! Het was een enorm creatieve bende in de app, heerlijk! Klup organiseerde zelf twee dagen een zeiltocht op de driemaster de Stedemaeght, gezellig met honderd man op een boot de wind in de haren. 

Neem een kijkje bij de Klup Zomer!

Klup Zomer

Tafel van Klup geïntroduceerd

Vanaf augustus bestaat de Tafel van Klup, misschien heb je er wel eens van gehoord. Twee mensen uit het Klup-team bespreken dan samen met een groepje kluppers die het leuk vinden de meest uiteenlopende onderwerpen omtrent Klup. Wat kan er beter aan de app? Hoe kunnen we nieuwe kluppers beter helpen? Welke functies mis je in de app? Zo proberen we goed op de hoogte te blijven van de mensen waar het bij ons om gaat: kluppers.

Tafel van Klup

Klup Magazine met meer Klup

In eerste instantie is het Klup Magazine door Michiel, Michelle en Jaap opgezet omdat we de community een blad wilde geven waar ze trots op konden zijn. Een eigen Klupblad speciaal voor kluppers. Maar… eerlijk is eerlijk. Het blad sloot niet helemaal aan bij die wensen. 

Op de cover van het Klup magazine pronkte natuurlijk altijd een inspirerende 50+’er: bijvoorbeeld Karin Bloemen of Simone Kleinsma. En we deelde veel artikelen over onderwerpen die we dachten dat kluppers interessant zouden vinden. Maar wat bleek uit surveys en gesprekken met kluppers: jullie willen vooral lezen over Klup, kluppers, activiteiten en leuke Klup-momenten.

Daarom hebben we klupper Ineke gevraagd, een zeer ervaren redacteur, om bij Klup het magazine in een nieuw jasje te steken. In de nieuwe opzet van het magazine hebben we veel meer aandacht voor leuke community momenten, aankomende activiteiten en het meest belangrijke: kluppers. De laatste editie van het magazine is het eerste resultaat van deze nieuwe insteek.

 

Klup Magazine

TV commercial

Onze missie is om zo veel mogelijk 50+ers met elkaar te verbinden en te inspireren om zelf de slingers op te hangen Daarom filmden we met een aantal kluppers een Klup tv-commercial. Zo hopen we vele gezellige nieuwe kluppers te verwelkomen die net als jullie behoefte hebben aan leuke activiteiten en gezelligheid. Een eigen Klup tv-commercial op nationale televisie, een enorme mijlpaal!

Bekijk de TV commercial

Snertdag

De Nationale Snertdag wordt door Klup standaard op de tweede zondag van december georganiseerd. Onder het motto: maak van je snertdag een feestdag komen kluppers samen om tezamen snert te eten. In december worden de dagen donkerder en hebben meer mensen zin in verbinding en samenkomen. Zo is dit initiatief enkele jaren geleden ontstaan. Vorig jaar kon het evenement niet doorgaan en ook dit jaar leek het even spannend te worden. Maar met kleine activiteiten thuis, lekker buiten aan  de snert, of met een snertwandeling kwamen door heel Nederland 366 kluppers samen, die van Nationale Snertdag hebben genoten. Een prachtige traditie, volgend jaar weer!

Blog_Circle_Fit_Sandra

Weetjes & feitjes over 2021

  • Er werden dit jaar maar liefst 7987 activiteiten georganiseerd
  • Er zijn 36229 nieuwe vriendschappen in de app gemaakt
  • Er ziijn 18813 nieuwe kluppers bijgekomen
  • Er zijn 8118 momenten in de app gedeeld dit jaar
  • De helpdesk kreeg 9600 vragen binnen
  • Jullie konden de video van klupper Monique het meeste waarderen, in deze video vertelt ze over haar allerreerste Klup-ervaring

Bekijk de video van Monique