Joepie, het Klup Magazine is weer uit! Deze editie staat weer boordevol inspirerende en activerende artikelen én tips. Samen met de Culturele Agenda deelt Klup highlights voor het komende culturele seizoen. Ga er dit najaar samen met kluppers of vrienden op uit!

International Literature Festival Utrecht (ILFU)

23 september tot 2 oktober – Diverse locaties Utrecht

Ten eerste het ILFU. Eind september vindt in Utrecht het grootste literaire festival van Nederland plaats. Tijdens het festival komen internationale schrijvers, dichters, muzikanten en theatermakers samen voor diverse programma’s en lezingen. Grote afsluiter van het festival is de Nacht van de Poëzie. Het thema dit jaar is #WhyFictionMatters: want om de wereld écht te begrijpen is fictie onmisbaar. Onder andere de Franse bestsellerauteur Édouard Louis, de Britse schrijver Max Porter en de Amerikaanse feminist Roxane Gay zijn te gast.

Avond van de Filmmuziek

19 en 20 november – Ziggo Dome Amsterdam

Heb jij zin in een avond knallende klassieke muziek? De Avond van de Filmmuziek is in vijf jaar uitgegroeid tot het populairste filmmuziekevenement van het jaar. Tijdens deze mooie avond speelt Het Metropole Orkest beroemde filmhits uit klassiekers zoals Star Wars, Gladiator en Schindler’s List, maar ook muziek uit meer recente hits zoals Intouchables, A Star Is Born en Pirates of the Caribbean. Samen met grote filmcomponisten en muzikale gasten is deze avond een swingend feest van herkenning. Kortom: kaarten boeken!

November Music

5 t/m 14 november – Den Bosch

Ten derde: November Music. Dit jaar start Den Bosch de campagne Den Bosch Maakt, Raakt, Smaakt. Want Den Bosch heeft op cultureel gebied veel te bieden, veel meer dan één bezoekje aan het historisch centrum doet vermoeden. Om die reden is het November Music, een tiendaags festival voor avontuurlijke muziekliefhebbers. Ieder jaar brengt het de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten uit de hele wereld samen. Niet met de stroom mee of ertegenin, maar met nieuwe, eigen stromen.

Nederlands Film Festival

24 september tot 2 oktober – Tivoli Utrecht

Ook het Nederlands Film Festival mag niet in de cultuurtips ontbreken. Dit najaar komt het festival naar jou toe! Via de site van het festival zie je de nieuwste Nederlandse films namelijk bij je thuis op tv. Verder kun je ook naar de bioscoop bij jou in de buurt. Met een combinatie van fysieke en online vertoningen is het festival toegankelijker dan ooit, overal in Nederland. Afsluiter van de week is de uitreiking van de grootste filmprijs van Nederland: de Gouden Kalveren. Openingsfilm van het festival is dit jaar Mijn vader is een vliegtuig van regisseur Antoinette Beumer met Elise Schaap en Pierre Bokma in de hoofdrollen.

Tentoonstelling: We built this city on Rock and Roll

Tot 14 november – Van Eesteren Museum Amsterdam

Verder is deze tentoonstelling de moeite waard! Mick Jagger, Tina Turner, Bob Marley, Nina Hagen, Debbie Harry, Frank Zappa en David Bowie zijn te zien in het Van Eesteren Museum. Zij schitteren, samen met andere naoorlogse rockhelden, in de tentoonstelling We built this city on Rock and Roll. De tentoonstelling vertelt over de opkomst van jeugdcultuur in de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 en de centrale rol die rockhelden en popiconen daarin speelden. Een bruisende trip langs memory-lane, bomvol platenhoezen, brommers en jeugdtijdschriften. Centraal staan de foto’s die popfotograaf Gijsbert Hanekroot van vele (inter-)nationale rockhelden maakte. Dus waar wacht je nog op? Dit wil je niet missen!

Meer lezen?

In het Klup Magazine lees je nog veel meer cultuurtips. Bovendien kun je veel inspiratie opdoen van andere activiteiten en momenten. Zeker de moeite waard om te lezen!

Naar store locater