Bij een leuke vakantie komen natuurlijk ook mooie foto’s kijken. Na de vakantie is het tijd om deze uit te zoeken en om er iets leuks mee te doen. In deze blog lees je over verschillende manieren waarop je iets met je foto’s kunt doen. Wees creatief met je vakantiefoto’s!

Op een wereldkaart 🗺

Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een wereldkaart, punaises en foto’s. Prik je foto’s met een punaise op de plek waar de foto is gemaakt. Zo krijg je direct ook mooi overzicht van de plaatsen die je hebt bezocht.

In een fles 🍾

Wat je hiervoor nodig hebt zijn flessen en je foto’s. Rol je leukste vakantiefoto in een mooie (vintage) fles. Doe er nog een bloemetje in en je vakantieherinnering staat op een leuke en originele manier te shinen op de tafel. Je kunt ook kiezen voor een grote glazen pot waar je eventueel nog wat zand en schelpjes bij gooit voor een prachtig eindresultaat. Op Pinterest kun je hier veel inspiratie voor opdoen! Dit is een leuke manier om creatief te zijn met je vakantiefoto’s.

Op een puzzel 🧩

Wat is er leuker dan een puzzel maken van je favoriete vakantiefoto? Zo heb je extra lang napret van je vakantie! Via verschillende websites kun je je eigen foto of fotocollage op een puzzel laten drukken. Een erg creatieve manier om aan je vakantie terug te denken af en toe.

In een doos 

Wat ook een bijzondere manier kan zijn om je vakantiefoto’s te bewaren is door flink wat foto’s af te drukken (eventueel in verschillende formaten) en deze samen met bijvoorbeeld de vliegtuigtickets, buskaartjes en andere herinneringen in een doos te stoppen. Als je hier een mooi houten doosje voor vindt, staat dit ook nog eens mooi in je kast. Schilder de naam van het land of gebied op het doosje en voilà, al je herinneringen bij elkaar!

In een vorm  

Deze manier van foto’s bij elkaar houden vergt iets meer tijd, maar het resultaat is wel ontzettend gaaf. Teken op een groot vel papier het land of continent dat je bezocht hebt en plak hier de foto’s op die je hier hebt gemaakt. Knip de foto’s op de lijntjes en je hebt je foto’s bij elkaar op een super originele manier.

Aan een krans 

Kies kleine lijstjes en laat je foto’s op het juiste formaat afdrukken. Zet de lijstjes met een lijnpistool of met stevig tape aan de achterkant vast aan de krans. Met groen, zoals klimop, eucalyptus of dennentakken kleed je de krans verder aan. Als de krans door de lijstjes niet recht wil hanger, gebruik dan een extra spijkertje om hem vast te zetten.

In een plakboek 📒

Wat je hiervoor nodig hebt is een mooi boek zonder lijntjes, en plak hier je foto’s in. Je kunt hier ook al je buskaartjes, musea kaartjes, schelpjes en andere versieringen bij in plakken. Zo heb je al je foto’s en herinneringen op één plek bij elkaar en kun je er makkelijk doorheen bladeren.

Klup activiteit

Geïnspireerd en zin om aan de slag te gaan met je foto’s? Plan een activiteit in de app en ga samen met andere kluppers een dagje creatief aan de slag met je vakantiefoto’s! We zijn erg benieuwd naar jullie creaties van deze zomer!