Corrie zat na een skiongeluk lange tijd alleen thuis. De eenzaamheid zorgde ervoor dat ze in een enorme dip belandde. Door honderden activiteiten te organiseren bij Klup klom ze uit het dal. Nu is ze ‘gelukkiger dan ooit’! In deze blog lees je haar verhaal.

Wie is Corrie

Klupper Corrie is lid van Klup sinds juli 2020, en heeft ondertussen al over de 400 activiteiten georganiseerd. Niet alleen organiseert ze activiteiten, ze heeft ook al deelgenomen aan meer dan 700 activiteiten de afgelopen jaren! Corrie heeft dus zeker niet stilgezeten. Ook is ze als Kluphost bereikbaar voor vragen van (nieuwe) kluppers. Kijk dus zeker eens op haar profiel als je vragen hebt.

Klik hier voor het profiel van Corrie

Een bewogen leven

De Aarlanderveense Corrie had een bewogen leven. Ze werkte en sportte tientallen uren per week. Maar na een skiongeluk werd ze arbeidsongeschikt en hoorde dat ze nooit meer zou volleyballen. Daarnaast kreeg ze ook nog eens te maken met meerdere chronische ziektes.

,,Ik kwam mijn huis lange tijd alleen maar uit om af en toe voor mijn paarden te zorgen”, vertelt ze. ,,Maar ik sprak eigenlijk helemaal niemand. Ik bracht het grootste deel van mijn dagen door op de bank. Ik merkte dat ik tegen een depressie aan zat.”

Toen kwam ze een advertentie tegen voor Klup, een app waarop vijftigplussers zich kunnen abonneren. Deelnemers kunnen zelf activiteiten organiseren en in de app zetten en deelnemen aan die van anderen. ,,Ik heb me meteen aangemeld. De eerste keer dat ik aan een activiteit meedeed, was ik heel mensenschuw. Ik woog 130 kilo en probeerde mezelf zo onopvallend mogelijk te gedragen, al wist ik dat ik sociaal contact nodig had. Ik ging aan een tafeltje zitten bij Jolanda, die me meteen heel warm ontving. Zij is nog steeds één van mijn beste vriendinnen.”

Corrie

Corrie kroop langzaam uit haar schulp

Corrie kroop langzaam maar zeker uit haar schulp en deed steeds vaker mee aan activiteiten op de app. Toen corona uitbrak, werd dat niet minder, maar juist veel meer. ,,Ik begon zelf ook activiteiten te organiseren, bijvoorbeeld wandelingen langs de Molenviergang. Na afloop gingen we op afstand wat eten of drinken in Het Oude Rechthuis, het plaatselijke café. Ik stelde mezelf het doel om in 2021 vijftig kilo af te vallen. Dat was na tien maanden al gelukt. Het hielp enorm dat ik beter in mijn vel zat en veel wandelde.”

,,Ik werd ook socialer en positiever”, vervolgt ze. ,,Toen ik na de lockdowns weer mensen zag die ik een lange tijd niet had gesproken, herkenden veel van hen me niet meer terug. Niet alleen door mijn fysieke transformatie, maar ook door mijn andere kijk op het leven. Het voelt een beetje alsof Klup mijn baan is, maar ik word betaald in positieve energie.”

700 activiteiten

Ze heeft inmiddels meer dan zevenhonderd activiteiten georganiseerd en is nog lang niet van plan om te stoppen. ,,Naast de wandelingen organiseer ik bijvoorbeeld etentjes, spelavonden en feestjes. Mensen komen van heinde en verre naar Aarlanderveen om daar aan deel te nemen. Ze komen helemaal uit plaatsen als Rotterdam en IJmuiden naar dit dorp om mee te doen.”

Haar verjaardag viert ze al jaren niet. ,,Er was eerst toch niemand die zou komen. Dit jaar organiseerde ik een borrel, die op mijn verjaardag viel. Ik had niet gezegd dat ik op die dag jarig was. Normaal komen er zo’n dertig mensen op de borrel af. Dit keer waren dat er meer dan honderd, die allemaal wisten dat ik jarig was en wat mee hadden genomen. Dat was heel bijzonder.”

Naast heel veel nieuwe vrienden heeft Van de Veen nog iets overgehouden aan het activiteitenavontuur: een partner. ,,Het is absoluut geen datingsite, maar ik heb natuurlijk heel veel nieuwe mensen leren kennen. Met één van hen sloeg de vlam over. De dag na onze ontmoeting zat ik in het huis van het SBS6-datingprogramma Lang Leve De Liefde, maar ik wist toen eigenlijk al dat ik de liefde al had gevonden. Afgelopen week hebben we samen een huis gekocht.”

Zien we jou bij Klup?

Wil jij er ook samen op uit, nieuwe mensen ontmoeten en op de hoogte blijven van het laatste Klupnieuws? Download dan snel de Klup-app!

Download de Klup-app