Activiteiten organiseren en daar vriendschappen maken, dat is waar Klup om draait. Door jullie enthousiasme en georganiseerde activiteiten blijft het aantal kluppers stijgen. Soms kan het fijn zijn om de activiteit niet alleen te organiseren, maar om dit samen te doen. Misschien omdat je het nog niet eerder hebt gedaan, of omdat het een grote activiteit is die je gaat organiseren. Daarom introduceren we de co-organizer functie!

Wat kun je samen organiseren?

Er zijn allerlei activiteiten die je samen kunt organiseren. Van een wandeling tot misschien wel een eigen festival! Ben je nog op zoek naar inspiratie voor een activiteit? Kijk dan eens tussen de eerder gepubliceerde blogs, hier zijn wat leuke voorbeelden te vinden!

Klik hier voor de blogs

Waarom zou je samen organiseren?

Samen organiseren kan heel leuk en handig zijn. Dit omdat je met meerdere handen meer kan verrichten! Ben je van plan iets groots te organiseren en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken, dan kan het handig zijn om vanaf het begin samen te organiseren. Wil je graag een keer proberen hoe het is om te organiseren, maar weet je nog niet precies hoe? Doe het dan eerst een keertje samen!

Hoe organiseer je samen een activiteit?

Je maakt zoals je gewend bent een activiteit aan in de Klup-app. Het enige wat je extra doet is de co-organizer toevoegen. Dit doe je door te klikken op ‘Medeorganisator uitnodigen’ en vervolgens de klupper te zoeken met wie je samen wilt organiseren! LET OP: je kunt een co-organizer alleen toevoegen als de activiteit nog niet live staat!

Wat een activiteit kan brengen in iemands leven

Klupper Willy is 5 oktober gestart met het organiseren van wekelijks Klup-zwemmen. Zo gaan kluppers vitaal de winter door, en iedere week staat er drie kwartier gezellig samen banen zwemmen op de planning! Dit is op inloop, met na afloop gezamenlijk een bakkie koffie of wat anders lekkers. Het volgende stukje is geschreven vanuit het perspectief van Willy tijdens een Klup-zwem activiteit.

Klupper Sybren kwam samen met klupper Alie ook een keertje zwemmen. Sybren is internationaal schipper geweest, daarbij heeft hij een kind op jonge leeftijd verloren. Sinds dat moment heeft hij nooit meer gezwommen. Nu kwam hij naar het Klup-zwemmen, en na al die jaren waagde hij letterlijk en figuurlijk de sprong in het diepe. Dit is een overwinning voor hemzelf en een moment dat mij persoonlijk raakte.

Op een Klupborrel de zondag erna, heb ik hem als een soort eerbetoon een Klup-pin opgespeld. Hier vertelde ik hem dat ik het onwijs sterk vond dat hij toch na al die jaren de sprong heeft durven nemen. Dit doet zeer, vertelde Sybren. Dit klonk in eerste instantie misschien een beetje vreemd, maar later legde hij uit dat hij met zeer bedoelde dat het hem raakte dat hij een Klup-pin opgespeld had gekregen.

Sybren was er blij mee, en was er trots op. Hij zei geëmootioneerd: iedere activiteit waar ik aan ga deelnemen zal ik de pin in dankbaarheid dragen. En daar ben ik dankbaar voor, dat het organiseren van activiteiten zoveel positiviteit kan geven!
samen organiseren

Ben je enthousiast geworden?

Heb je helemaal zin gekregen om te organiseren? Maak dan vooral een activiteit aan in de Klup-app. En vergeet niet, vind je het nog een beetje spannend om alleen te organiseren of heb je hulp nodig, benader dan vooral een andere klupper om het samen te doen!

Maak een activiteit aan