Normaal gesproken gaan kluppers natuurlijk met elkaar op pad. Dit keer vond er iets speciaals plaats, namelijk in de Mooie Boules Bar Rotterdam. Op een gezellige manier ontmoette kluppers en 50+ mentoren van DUO for a JOB iemand met andere achtergrond en van een andere generatie. Onder de noemer Klup Verbindt speelden werkzoekende jongeren met een migratieachtergrond een potje jeu de boules met kluppers. Lees en bekijk hier hoe het was!

Ontzettend leuke ontmoeting

Op vrijdagmiddag kwamen de kluppers binnen voor een kop koffie en heerlijke gebakjes. Na een eerste kennismaking met andere deelnemers werd het tijd om te gaan jeu de boulen. Op een laagdrempelige manier werden de jongeren en kluppers gekoppeld en speelden ze in teams een toernooi. De รฉรฉn begon nog wat onwennig en sommige teams waren meteen razend fanatiek. Uiteraard werd er gespeeld om prijzen.. Zie de winnaars op de foto’s hieronder. 

 Ontzettend leuk om met de mentees en mentoren van DUO for a JOB samen te komen met de gezellige leden van Klup. Het jeux de boules spel werd door iedereen fanatiek gespeeld en ik neem graag de uitdaging aan voor een volgende keer ๐Ÿ˜‰

Samenwerken voor verbinding

Klup is bedoeld als platform van en voor kluppers en worden alle activiteiten georganiseerd door kluppers zelf. In sommige gevallen worden wij benaderd door partners die graag met ons wat leuks willen organiseren. In dit geval Stichting DUO for a JOB en onze vrienden van de Mooie Boules Foundation. DUO for a JOB zoekt enthousiaste (50+) mentoren, Mooie Boules benut graag de rustige momenten in hun zaak voor sociale verbinding en Klup faciliteert. Een mooie manier om samen wat leuks te organiseren voor alle deelnemers. 

Klup de Boules

Vanaf januari iedere maand in Mooie Boules 

Voor de Covid periode hebben we een begin gemaakt met hopelijk een mooie nieuwe traditie: Klup de Boules. De Mooie Boules bar wil graag iedere maand haar zaken beschikbaar stellen aan kluppers om gezellig samen te komen en te jeu de boulen. Op iedere eerste dinsdag van de maand (eenmalig in januari op de tweede dinsdag – 12 januari) zijn kluppers welkom en de activiteit is dus gratis. De eerste koffie krijgen jullie ook nog eens aangeboden door de Mooie Boules Foundation. Ben jij er ook bij? Bekijk deelnemende locaties in de Klup-app. 

Vrijwilliger worden bij DUO for a JOB?

DUO for a JOB is sinds een jaar actief in regio Rijnmond. De stichting koppelt 50-plussers aan jongeren met een migratieachtergrond. Zij trekken een half jaar lang op wekelijkse basis samen op als DUO om stappen te zetten richting een baan of opleiding voor de jongere.
Met dit intergenerationele en interculturele mentorprogramma wil DUO for a JOB: 1) de ongelijkheid in toegang tot de arbeidsmarkt verkleinen, 2) de kennis en ervaring van 50-plussers beter waarderen en inzetten, en 3) intercultureel en intergenerationeel contact stimuleren, waardoor ‘samen leven’ de norm wordt.

Dankzij de begeleiding op maat door de mentoren en de stichting, krijgen de mentees meer zelfvertrouwen, worden ze zelfstandiger en weten ze beter welke tools ze kunnen gebruiken bij hun zoektocht naar werk. Hierdoor vinden 3 op de 4 mentees een duurzame stage, opleiding of baan die bij hen past. Voor mentoren biedt DUO for a JOB een inhoudelijk trainingsprogramma, ervaring in coaching en een verrijkende sociale ervaring. Dit wordt zรณ positief ervaren dat 9 op de 10 mentoren na een half jaar verder wil met een tweede mentee.

Interesse in het mentorschap? Coachingservaring is niet nodig! Voor meer informatie kun je je vrijblijvend inschrijven via https://www.duoforajob.nl/nl/word-mentor/.

Wil jij dit ook?

Benieuwd naar dit soort activiteiten of wil je maandelijks aanhaken bij Klup de Boules? Ga dan snel naar de Klup-app.

Ga naar Klup-app