In mijn zoektocht naar kluppers met een bijzonder verhaal of hobby kwam ik Agnes tegen. Agnes verzorgt workshops rondom spiritualiteit. Een thema wat voor mij persoonlijk best een “ver-van-mijn-bed-show” is. Voelen, energie, bewustwording: tja, wat is dat nou eigenlijk, spiritualiteit? Ik hoor het steeds meer om me heen en zie ook regelmatig Klup activiteiten voorbij komen rondom dit thema. Is het zweverig gedoe of toch ook niet…? Kortom: reden voor een gesprek. Ik vroeg het Agnes!

Vertel, wie is Agnes en hoe ben je bij Klup terecht gekomen?

In 2013 ben ik gescheiden en kwam ik alleen te staan. Mijn kinderen waren het huis al uit maar gelukkig had ik een leuke, dynamische baan als receptioniste bij een autodealer. Nadat ik met een burn-out thuis kwam te zitten en ook mijn baan verloor kwam ik erachter dat ik hooggevoelig was en ik ging steeds meer ervaren dat de dingen die mij overkwamen een boodschap in zich droegen waar ik iets van kon leren. 

Tijdens mijn opleiding tot therapeut leerde ik over de aura en de chakra’s, dat die alles met je levensenergie te maken hebben en wat voor invloed ze op je leven hebben. Bij het werken met ‘energie’, (en dan bedoel ik niet de energie die uit een stopcontact komt) voelde ik dat dat echt iets is wat bij mij past, ik krijg er zelf energie van! Na diverse opleidingen ben ik als healer en trance healing therapeut mijn eigen praktijk begonnen

 Ik ervaarde dat de weekenden vaak erg stil waren, vrienden en familie hebben het weekend vaak volgepland en dan voel je je al snel het 5e wiel aan de wagen. Op een gegeven moment is Klup op mijn pad gekomen, ik weet niet eens meer precies hoe. Afgelopen winter ben ik lid geworden en heb ik me aangemeld voor een wandeling. Wat was dat leuk zeg! Leuke gesprekken en gezelligheid, dat had ik lang gemist.

Ik heb al aan veel leuke en bijzondere activiteiten meegedaan zoals een blote voetenpad lopen, Japans trommelen, pinksterweekend kamperen met kampvuur koken en binnenkort heb ik zelf een workshop schapendrijven georganiseerd, ben heel benieuwd. Bij Klup doe je dingen die je zelf nooit zou doen of waarvan je het bestaan niet eens weet. Iedere keer ben ik weer verrast over de leuke activiteiten die georganiseerd worden.

In de gesprekken die ik, vooral tijdens het wandelen, had merkte ik dat er veel belangstelling is voor spiritualiteit. Ik vertelde dan iets over wat ik voor werk doe en gaf voorbeelden uit mijn eigen bewustwordingsproces en mijn situatie. Mensen herkennen zich daar vaak in, waarop ik weer vragen terug kreeg of men hun eigen spirituele ervaringen vertelde. Zo is het idee ontstaan om een workshop over de aura te geven. Zeker in de winter tijdens Corona was er niet veel te doen en was er veel belangstelling voor deze workshops. Ik leg uit dat we allemaal uit energie bestaan (als je je cellen ontleedt, kom je uiteindelijk bij atomen en neuronen uit).

aura

Ah, interessant en leuk hoe dat tot stand is gekomen. Nu wordt het voor mij wat ingewikkelder, kun je “energie” wat breder uitleggen?

Energie heeft een bepaalde frequentie, trilling. Bij een lage frequentie komt voor bij angst, schuld, woede, verdriet enz. De hogere frequenties gaan samen met vrolijkheid, liefde, geluk enz. Ik leg uit dat door de lage frequenties ziektes ontstaan en hoe je daar zelf in kan sturen door te zorgen dat je onverwerkte emoties opgeruimd worden zodat de lage trillingen in je lichaam verdwijnen, je trillingsfrequentie omhoog gaat zodat je je gelukkiger voelt.

 Ik leg uit hoe het kan dat je je aura niet kunt zien maar dat die er wel degelijk is (net als stoom die je niet kunt zien maar doordat het raam beslaat weet je dat het vocht wel in de lucht zit). We doen ook leuke oefeningen, bijvoorbeeld elkaars aura voelen, hoe je een aura kunt zien en er is voldoende ruimte om je vragen te stellen. Ook merk ik dat er veel behoefte is om de eigen ervaringen te delen.

aura

Klinkt als een inpirerende workshop en zeker als je eigenlijk helemaal nog niks van spiritualiteit af weet maar er wel nieuwsgierig naar bent!

Klopt. Later heb ik nog een workshop over de chakra’s toegevoegd. Chakra’s zijn soort ‘energiewielen’ in je lichaam die zorgen voor de doorstroming van je levensenergie en alle chakra’s hebben een eigen gebied waarop ze betrekking hebben. (Het wordt een beetje technisch hoor). Zo heeft bijvoorbeeld de keelchakra te maken met je expressie, met hoe jij je kunt uiten. Bij iemand die erg veel praat staat deze chakra te veel open, er gaat teveel energie door.

Omgedraaid is dat bij iemand die heel erg stil is en zich moeilijk durft te uiten of stottert. Gebieden waar de chakra’s mee te maken hebben zijn je basisveiligheid (huis, eten, veilige plek) emoties en seksualiteit, je eigen wil, liefde en geliefd worden, zelfexpressie, helderzien en visualiseren en je verbinding met het Goddelijke. Ik geef allerlei voorbeelden en tips en we doen voor iedere chakra een oefening hoe je deze beter in balans kunt krijgen. Ook de chakra’s hebben, net als de aura, veel invloed op zowel je fysieke als mentale en emotionele gezondheid.

Laagdrempelige workshops

Al met al zijn het interessante en laagdrempelige workshops waarin men veel dingen en situaties herkent maar zich niet bewust is van hoe het werkt en hoe je daar zelf in kan sturen. Iedere workshop beginnen we met een voorstelrondje, koffie/thee en een zelfgebakken appelflap, de sfeer zit er dan eigenlijk altijd al goed in. Ikzelf geniet ervan om kennis over deze onderwerpen door te geven en te zien hoe men bewust wordt van dingen die je op school niet leert maar die wel degelijk van invloed op je leven zijn.

Ben je benieuwd geworden naar spiritualiteit? Agnes gaat deze workshops in september weer organiseren dus meld je aan in de app of stuur haar een berichtje!

Bekijk het profiel van Agnes!

Een eigen verhaal?

Heb jij zelf een leuk verhaal voor #Klupstories? Mail dan naar michelle@kluppen.nl